Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πορεία όπισθεν

Η παραίτηση του Γιώργου Ζιάκα από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά σ' αυτό το θέατρο, το οποίο, επί δημαρχίας του αείμνηστου Αρ. Λαμπρούλη, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση σ' όλη τη χώρα, για το δημιουργικό και πρωτοποριακό πολιτιστικό του έργο.

Το γεγονός ότι ο καταξιωμένος καλλιτέχνης και από τους πρωτεργάτες του Θεσσαλικού Θεάτρου παραιτείται, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις του δημάρχου Λάρισας, Κ. Τζανακούλη, στο έργο του, προκαλεί ανησυχία για την πορεία των πολιτιστικών πραγμάτων στην περιοχή. Πολύ περισσότερο, που οι παρεμβάσεις αφορούν και στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του, αλλά και στον ορισμό του ρεπερτορίου και, γενικότερα, στον καθορισμό της καλλιτεχνικής «γραμμής» του, καθώς λέγεται ότι ο δήμαρχος και οι περί αυτόν θέλουν το θέατρο να ανεβάζει πιο «ελαφρά» έργα, με πρωταγωνιστές περισσότερους τηλεοπτικούς αστέρες.

Οι ανησυχίες γίνονται πιο έντονες, αν σκεφτεί κανείς ότι ο δήμαρχος μάλλον αρέσκεται να συναναστρέφεται και να «συναλλάσσεται» με εκπροσώπους της λεγόμενης υποκουλτούρας, παρά με καλλιτέχνες - υπηρέτες του πολιτισμού. Κι αυτό φάνηκε, όταν θέλησε να έχει επίσημη συνάντηση με τον Σωκράτη του «Φέιμ Στόρι» κι όταν συμφώνησε με την καλοπληρωμένη παρουσία του Λε - Πα στο παζάρι της Λάρισας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ