Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Πετυχημένη «πρεμιέρα»

Στο 22,25% έφθασε η κάλυψη του γενικού πλάνου την πρώτη μέρα της Εξόρμησης

Δυναμική και πολύ ελπιδοφόρα ήταν η «πρεμιέρα» της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) με το πρώτο κλείσιμο να αποφέρει μια κάλυψη του πλάνου της τάξης του 22,25%. Είναι φανερό ότι οι προσπάθειες που έγιναν από τα μέλη, τους οπαδούς και του φίλους του Κόμματος έφεραν «καρπούς» από την πρώτη κιόλας μέρα. Δε σταματάμε όμως εδώ, σε όλο το χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν από όλους μας.

Με το κουπόνι στο χέρι μπορούμε να απευθυνθούμε πλατιά σε όλο το λαό. Αλλωστε η Οικονομική Εξόρμηση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους κομμουνιστές να συζητήσουν με τους ανθρώπους του μόχθου για τις θέσεις του ΚΚΕ, για το κίνημα, για την ανάγκη του αγώνα και της μαζικής δράσης. Τα πρώτα δείγματα γραφής σ' αυτή την Εξόρμηση δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα «αγκάλιασαν» το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση που τους απηύθυνε το Κόμμα. Στήριξαν από την πρώτη κιόλας μέρα τη μεγάλη αυτή προσπάθεια ενίσχυσης του ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας και με αυτό τον τρόπο το ρόλο που πιστεύουν ότι έχει στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και την ανάπτυξη των αγώνων.

Εντείνοντας τους ρυθμούς της δουλιάς μας, τους επόμενους δύο μήνες και αξιοποιώντας όλα τα πρόσφορα μέσα, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα πλατύ πολιτικό και οικονομικό άνοιγμα, έτσι ώστε να φτάσει παντού η φωνή του Κόμματος, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Πρωτοπόρες Οργανώσεις Πειραιάς - Αθήνα

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι την πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι ΚΟ του Πειραιά με 25,80%, Αθήνας με 25,56%, Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 23,29%, Αιγαίου με 21,57%, Κρήτης με 21,50% και Θεσσαλονίκης με 21%. Ακολουθούν Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά, Πελοπόννησος, Αττική, Βορειοδυτική Ελλάδα.

Από τις οργανώσεις Εξωτερικού προηγούνται οι: Βελγίου με 25%, Γερμανίας με 22% και ακολουθούν Ελβετίας, Γαλλίας και Σκανδιναβίας.

Η ΚΝΕ κάλυψε 21% του πλάνου της. Οι ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και του «902» κάλυψαν το 14,5% και 25% αντίστοιχα των πλάνων τους, ενώ η Αχτίδα των Καλλιτεχνών και Επιστημόνων κάλυψε το 22,60% του πλάνου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ