Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πειραματόζωα...

Από τη μια έχουμε το πρόγραμμα «Τρόφιμα για ανάπτυξη», μέσα από το οποίο ο Λευκός Οίκος, αλλά και αμερικανικές πολυεθνικές, εξυπηρετούν τους πολιτικούς και άλλους στόχους τους, με το μανδύα της ...φιλανθρωπικής δραστηριότητα. Από την άλλη, έχουμε μια χώρα και συγκεκριμένα την Αλβανία, όπου είναι αδιαμφισβήτητη η αμερικανική επιρροή και δεν υπάρχει η παραμικρή νομοθεσία, σχετικά με τρόφιμα που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Τι μας κάνουν όλ' αυτά; Το εξής: Την περασμένη βδομάδα το πλοίο «Λίβερπουλ» έφθασε στο λιμάνι του Δυρραχίου, προερχόμενο από τις ΗΠΑ και ξεφόρτωσε το πρώτο φορτίο των 10.000 τόνων αλεύρι σόγιας γενετικά τροποποιημένης, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται να φθάσει και δεύτερο φορτίο 16.000 τόνων καλαμποκιού, επίσης γενετικά τροποποιημένου. Ολ' αυτά γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος «Τρόφιμα για ανάπτυξη». Οι αντιδράσεις μιας σειράς οικολογικών και άλλων οργανώσεων, για τους κινδύνους που συνεπάγονται οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, έπεσαν στο κενό και, ήδη, το πρώτο φορτίο έχει πάρει το δρόμο προς την κατανάλωση.

Κι αν νομίζετε, πως μόνον ο αλβανικός λαός γίνεται πειραματόζωο των αμερικανικών πολυεθνικών, κάνετε μεγάλο λάθος. Ποιος μπορεί να αποκλείσει, ότι μέρος των προαναφερομένων ποσοτήτων δε θα εισαχθούν στην Ελλάδα, είτε ως πρώτη ύλη, είτε ως συστατικό διαφόρων προϊόντων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ