Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Να ηχήσει «σάλπισμα αγώνα» για τους κομμουνιστές

Είναι ανάγκη να ηχήσει «σάλπισμα αγώνα» για μέλη και φίλους του ΚΚΕ, με αισιοδοξία από την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης που άρχισε μόλις πριν τέσσερις μέρες, με στόχο να «χτιστούν» Εκλογικές Επιτροπές στήριξης σε κάθε μαζικό χώρο. Αυτά τόνισε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε χτεσινή πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Ελληνικού, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Ο Δ. Αρβανιτάκης υπογράμμισε τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που σημειώθηκαν στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, όταν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας συμπλήρωσε από την πρώτη κιόλας μέρα το 25% του πλάνου της. Οπως επισήμανε, η εξαιρετικά σημαντική για τις ανάγκες του αγώνα οικονομική στήριξη του ΚΚΕ, με δεδομένες τις βιοποριστικές δυσκολίες που συναντούν πολλοί εργαζόμενοι, δεν είναι «στενά οικονομικό» αποτέλεσμα.

«Οπου υπάρχει έστω και ένας κομμουνιστής ή φίλος του Κόμματος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του», υπογράμμισε, εξηγώντας πόσο πολύτιμοι σύμμαχοι για τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι οι οπαδοί του Κόμματος, προκειμένου να ριζώσει δυνατή η φωνή του στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, εκεί όπου ο κόσμος θα προβληματιστεί και θα συζητήσει. Παρατήρησε μάλιστα, ότι ειδικά στην περιοχή της Αθήνας, με δεδομένη την ισχυρή παρέμβαση της ΚΝΕ, την ενδυνάμωση των ταξικών δυνάμεων σε συνδικάτα και τα υψηλά ποσοστά που καταγράφηκαν στις νομαρχιακές εκλογές, υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές.

Το ΚΚΕ δεν έπαψε να αγωνίζεται όταν, με την ανατροπή του σοσιαλισμού, άρχισαν να απειλούνται πολλά κοινωνικοπολιτικά δικαιώματα, και με δεδομένο τις σημερινές εξελίξεις, η μόνη κατάλληλη απάντηση δεν είναι άλλη από το να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, εξήγησε το στέλεχος του ΚΚΕ, καταλήγοντας: «Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει ο πόλος αντίστασης, ότι μπορούμε με πολλή δουλιά να έχουμε κατακτήσεις, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία».

Η λύση της Κεντροαριστεράς έχει χρεοκοπήσει από καιρό, σημείωσε, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι από τόσες ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις «στάζει αίμα», ενώ έχει δρομολογήσει πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων. Τόνισε ότι όπως πρέπει να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, έτσι πρέπει να αποκαλυφτεί και η δημαγωγία της ΝΔ, αφού πρόκειται για δύο «σταγόνες νερό» που μιλάνε μόνο για «επιχειρηματικότητα» και «ανταγωνιστικότητα».

Στο διάλογο που ακολούθησε, εκφράστηκαν προβληματισμοί αλλά και απόψεις για την εκλογική μάχη. Σε ερώτημα για το ΣΥΝ ο Δ. Αρβανιτάκης, ανάμεσα σ' άλλα, απάντησε ότι δε γίνεται οι λαοί να επιλέγουν δυνάστη, ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, όπως προτείνει στην ουσία ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ