Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
«Γιοκ» (προς το παρόν) από Λαλιώτη

Τόσο η έμμεση πρόσκληση του Θ. Πάγκαλου προς τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όσο και το γενικότερο κλίμα «συσπείρωσης» που καλλιεργεί η Χαρ. Τρικούπη, φαίνεται να πέφτουν στο κενό, όσον αφορά στην «επιστροφή» του Κ. Λαλιώτη. Γεγονός που χτες ανάγκασε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποκλείσει - εμμέσως πλην σαφώς - την αποστολή «ειδικής πρόσκλησης» εκ μέρους του πρωθυπουργού προς τον πρώην γραμματέα. Οπως είπε ο Χρ. Πρωτόπαπας, «ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση συστράτευσης προς όλα τα στελέχη μας, στο χέρι τους είναι να την αξιοποιήσουν» και πέραν τούτου ουδέν...

Η στάση αυτή του πρωθυπουργού προς τον Κ. Λαλιώτη είναι προφανές ότι υπαγορεύτηκε από τις δηλώσεις του τελευταίου (προς τα «ΝΕΑ»), με τις οποίες φαίνεται να αποκρούει τη φιλολογία περί «επιστροφής» του, λέγοντας ότι οι λόγοι της αποχώρησής του «δεν έχουν εκλείψει»... Μάλιστα, στο περιβάλλον του Κ. Λαλιώτη αποδίδεται η φράση ότι δεν προτίθεται να γίνει το ντεκόρ για τη φωτογραφία κανενός... Οσο για τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ρόλος του μετά από τις εκλογές θα είναι αναβαθμισμένος, εφόσον δε θα έχει χρεωθεί με την ευθύνη μιας ήττας, ενώ δεν αποκλείεται το ζήτημα της επιστροφής του να τεθεί, μόνον αν η εικόνα αντιστροφής του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ τον πείσει ότι υπάρχουν περιθώρια εκλογικής νίκης.

Από κει και πέρα, η κυβέρνηση προσπάθησε και χτες να τροφοδοτήσει την εικόνα της «συσπείρωσης» του κόμματος, λέγοντας, διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι αυτή θα δώσει το έναυσμα για «ενδυνάμωση της πολιτικής αντιπαράθεσης απέναντι στη Δεξιά και το κρυμμένο πρόγραμμά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ