Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Παραμένει στη φυλακή ο Χοντορκόφσκι

ΜΟΣΧΑ.- Δικαστήριο της Μόσχας αρνήθηκε χτες να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος θα παραμείνει προφυλακισμένος, ενώ διεξάγονται έρευνες για τις κατηγορίες για απάτη και φοροδιαφυγή που εκκρεμούν σε βάρος του.

«Θα συζητήσουμε με τον πελάτη μας και δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να εφεσιβάλλουμε αυτήν την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», απάντησε ο Αντον Ντρελ, ένας από τους συνηγόρους του Χοντορκόφσκι.

Δηλώσεις, πάντως, για το θέμα έκανε χτες στην εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα» και ο Ανατόλι Τσουμπάις (υπεύθυνος για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων επί Γιέλτσιν και νυν γενικός διευθυντής του ρωσικού μονοπωλίου ηλεκτρικής ενέργειας SEU), που χαρακτήρισε «χονδροειδές σφάλμα» την προληπτική φυλάκιση Χοντορκόφσκι. «Ο Χοντορκόφκσι δεν είχε την πρόθεση να κρυφτεί από τις δικαστικές αρχές, ήταν έτοιμος να συνεργαστεί, ακόμη και αν αμφισβητεί τις εναντίον του κατηγορίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τσουμπάις, που θεωρείται από τους κύριους αντιπάλους του Βλαντίμιρ Πούτιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ