Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Συλλήψεις και αμφιλεγόμενη ανάληψη ευθύνης

ΡΙΑΝΤ.--

Με «σιδερένια πυγμή θα παταχτούν οι εγκληματίες τρομοκράτες που απειλούν τη σταθερότητα της χώρας και την ασφάλεια των υπηκόων και των κατοίκων της» προειδοποίησε, χτες, για άλλη μια φορά η σαουδαραβική ηγεσία μετά από υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές έχουν γίνει, ήδη, οι πρώτες συλλήψεις υπόπτων για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Ριάντ, το Σάββατο το βράδυ, την ευθύνη της οποίας φέρεται να αναλαμβάνει μέσα από ηλεκτρονικό μήνυμα η «αλ Κάιντα».

Ανακρίνονται οι πρώτοι συλληφθέντες για την επίθεση αυτοκτονίας που άφησε πίσω της 17 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες, στη συνοικία αλ Μαχίγια, του Ριάντ. Την ίδια ώρα, στο σαουδαραβικό περιοδικό «αλ Ματζάλα», που εδρεύει στο Λονδίνο, έφθασε ηλεκτρονικό μήνυμα που υπογράφεται από τον Αμπού Μοχάμαντ αλ Αμπλάτζ, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως ηγετικό στέλεχος της «αλ Κάιντα», και ο ισχυρισμός του θεωρείται αρκετά αληθοφανής από τις αρχές. Εντούτοις, η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν μπορεί να επαληθευτεί.

Ο αλ Αμπλάτζ αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Ριάντ, εκ μέρους της «αλ Κάιντα», και προειδοποιεί με νέες επιθέσεις «στην περιοχή του Κόλπου, στις ΗΠΑ και στο Ιράκ». Σχολιάζοντας, επίσης, τον αποτροπιασμό που διατύπωσε το σύνολο σχεδόν του αραβικού Τύπου και την έκπληξη που προκάλεσε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι άραβες, στο μήνυμα αναφέρεται ότι «όποιος συνεργάζεται με τους ξένους και ιδιαίτερα με τους Αμερικανούς, ακόμη και αν απλώς αναμειγνύεται ή κατοικεί ανάμεσά τους, θα γίνεται στόχος, γιατί δε θα υπάρχει διαχωρισμός και γιατί πιθανώς χρησιμοποιείται μόνο ως ανθρώπινη ασπίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ