Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ο Ράμσφελντ στο στόχαστρο των Δημοκρατικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο πόλεμος στο Ιράκ είναι ήδη ανοιχτή πληγή για την αμερικανική κοινωνία. Εκτός το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, η ανθρώπινη αιμορραγία αρχίζει να γίνεται και αυτή εξόχως αντιληπτή... Εάν ο αμερικανικός λαός σκέπτεται και σε ορισμένες περιπτώσεις αγωνίζεται και αντιδρά, οι Δημοκρατικοί, που καμία αντίδραση δεν έχουν - και πώς θα ήταν δυνατόν άραγε - εξοβελίζουν τα πυρά τους εναντίον του «ενόχου», που για τους ίδιους δεν είναι άλλος από τον υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία για καθαρά προεκλογικούς λόγους... εξάλλου και οι ίδιοι προσανατολίζονται στην υποψηφιότητα ενός άλλου γερακιού, του Γουέσλι Κλαρκ, για το προεδρικό αξίωμα.

Ετσι 26 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσαν πρόταση στο Κογκρέσο για τη λήψη απόφασης που θα προτρέπει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους να αποπέμψει από την κυβέρνησή του τον Ράμσφελντ. Γιατί τον κατηγορούν; Υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Αμυνας παραπλάνησε τον αμερικανικό λαό... όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για την πρόοδο των πολεμικών επιχειρήσεων και της ανοικοδόμησης του Ιράκ «χωρίς επαρκή σχεδιασμό κι εξοπλισμό». Επίσης, για έλλειψη ευαισθησίας στις δηλώσεις του για τον πόλεμο και τις αμερικανικές απώλειες.

Ωστόσο, τα μέλη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο πιέζουν για διακοπή των εργασιών του Σώματος έως τα τέλη Νοέμβρη, επομένως η συγκεκριμένη πρόταση είναι μάλλον απίθανο να προωθηθεί για ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ