Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοιράστηκαν τη γιορτή με τους εργάτες

Μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες των κομμουνιστών χτες σ' όλη τη χώρα, με τη διακήρυξη της ΚΕ για τα 85χρονα και τα κουπόνια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι, με κόκκινα γαρίφαλα για τους εργάτες, με το «Ριζοσπάστη» να διαλαλεί στην πρώτη του σελίδα τη μεγάλη γιορτή

Συνθήματα στους τοίχους, πανό αναρτημένα, κόσμος στους δρόμους από πολύ νωρίς το πρωί. Με το «καλημέρα σας» και «χρόνια πολλά». Για το Κόμμα μας, το Κόμμα της εργατικής τάξης, που χτες έγινε 85 χρόνων. Οι κομμουνιστές όλης της χώρας μοιράστηκαν αυτή τη γιορτή με εκείνους για τους οποίους το ΚΚΕ μάχεται, με εκείνους από τους οποίους το ΚΚΕ γεννήθηκε, την εργατική τάξη, τον ελληνικό λαό.

Μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες με τη διακήρυξη της ΚΕ για τα 85χρονα στο χέρι, με κουπόνια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι, με κόκκινα γαρίφαλα για τους εργάτες, με το «Ριζοσπάστη» να διαλαλεί στην πρώτη του σελίδα τη μεγάλη γιορτή. Ολη τη μέρα. Και το βράδυ οι ΚΟΒ στα γραφεία τους με φίλους και οπαδούς αποτίμησαν τη δραστηριότητα αυτή, συζήτησαν για τα χαρακτηριστικά και την αποστολή του Κόμματος Νέου Τύπου, τις εξελίξεις και τα επόμενα βήματά τους, γλέντησαν και ευχήθηκαν με ένα ποτήρι κρασί τα χρόνια πολλά, χρόνια αγωνιστικά.

Οργώθηκε η χώρα χτες. Χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, διαδοχικά, κατά κύματα, μετέφεραν παντού όπου ήταν δυνατόν το μήνυμα των γενεθλίων του Κόμματος, που φέρει μέσα του την ελπίδα για το αύριο του λαού και του τόπου, ένα αύριο απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ηταν μια πραγματική γιορτή η χτεσινή μέρα. Μια γιορτή από εκείνες που σε κάνουν να αποτιμάς το παρελθόν και να νιώθεις περήφανος γι' αυτό, να συλλογίζεσαι το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά και με συναίσθηση της ευθύνης, του καθήκοντος να συνεχίσεις μια βαριά αποστολή και να τη φτάσεις μέχρι τέλους.

Ενα πανηγύρι για τα μέλη του Κόμματος που τίμησαν τα 85χρονα όπως τους έπρεπε, όχι κλεισμένοι στα γραφεία, αλλά έξω εκεί που ζει και αναπνέει ο κόσμος της δουλιάς. Μαζί τους. Κομίζοντάς τους το μήνυμα μιας πορείας αγώνων και θυσιών, το κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ με κάθε τρόπο σε κάθε μάχη. Το μήνυμα να στρατευτούν και να γράψουν μαζί με το ΚΚΕ τη συνέχεια αυτής της 85χρονης πορείας, με πιο αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες, με αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, με μέτωπο λαϊκό για λαϊκή εξουσία.

Μπορεί τα ρολόγια να έγραψαν το τέλος της χτεσινής μέρας. Μα για τους κομμουνιστές, για κάθε άνθρωπο που θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία των στόχων του ΚΚΕ, συνεχίζει. Σήμερα, αύριο, κάθε μέρα από δω και στο εξής. Για να φτάσει η φωνή του Κόμματος παντού. Να ακουστεί δυνατά και όπως πραγματικά είναι, χωρίς διαστρεβλώσεις. Για να πειστούν κι άλλοι, πολλοί, για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ - πολιτικής, εκλογικής, οικονομικής.

Αλλωστε, η πανεξόρμηση των ΚΟ όλης της χώρας έχει μόλις αρχίσει, πόσο μάλλον που μαίνονται δύο μεγάλες μάχες. Της οικονομικής εξόρμησης και των εκλογών. Σε πολλές περιοχές της χώρας προγραμματίζονται εξορμήσεις, περιοδείες και εκδηλώσεις προς τιμήν των 85χρονων και τις επόμενες μέρες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ (Μπουμπουλίνας και Μιαούλη). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ, ο οποίος και θα τοποθετήσει αναμνηστική πλάκα στο ιστορικό αυτό κτίριο. Χρονικό θα διαβαστεί από τον ηθοποιό Βασίλη Κολοβό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ