Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Απειλή» εσωστρέφειας

Να αποτρέψει ένα νέο γύρο εσωστρέφειας, που χαλάει την επίπλαστη εικόνα συσπείρωσης μπροστά τις εκλογές, επιχειρεί εναγωνίως η ηγεσία της ΝΔ, μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Β. Πολύδωρα κατά των Γ. Σουφλιά και Δ. Αβραμόπουλου.

Στη Ρηγίλλης δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους, καθώς διαπιστώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις υποβόσκουσες εσωκομματικές αντιθέσεις και τις αξιοποιεί ως αντιπερισπασμό στο «κίνημα αποχώρησης» βουλευτών από το κυβερνών κόμμα. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Κ. Καραμανλής έσπευσε να προλάβει ένα φθοροποιό κύκλο εσωκομματικών τριβών, παρεμβαίνοντας διά στόματος του εκπροσώπου του. Ο Θ. Ρουσόπουλος πρόσφερε κάλυψη στο Γ. Σουφλιά, αλλά όχι και στον Δ. Αβραμόπουλο, απέναντι στις αιτιάσεις του Β. Πολύδωρα. «Ο Γ. Σουφλιάς αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξή μας και τη χώρα», ανέφερε στη σχετική δήλωση, στην οποία επισημαίνει ότι οι πολιτικές του ενέργειες γίνονται πάντα μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ωστόσο, οι απόψεις του Β. Πολύδωρα δεν είναι «αιρετικές», αλλά συναντούν την αποδοχή πολλών βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι βρίσκονται «σε απόσταση» από τον επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού και του πλασαρίσματός του ως «νούμερο δύο» στην κομματική ιεραρχία.

Ο ίδιος ο Β. Πολύδωρας υποχρεώθηκε χτες σε διευκρινιστική δήλωση, με την οποία αναφέρει ότι τιμά την προσφορά του Γ. Σουφλιά συνολικά στην παράταξη και ειδικότερα τη συμβολή του στην κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Στις προχτεσινές δηλώσεις του ο Β. Πολύδωρας είχε επισημάνει ότι το 2000, όταν τους χρειαζόταν ο κ. Καραμανλής, «ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σουφλιάς ήταν απ' έξω και έκαναν διάφορες επιδείξεις αναλυτικής ικανότητας περί των γιγνομένων και των μελλουμένων - ο κ. Αβραμόπουλος εμφατικότερα - δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Σε συνέντευξή του στον «Πλάνετ» αποδοκίμασε τη σχετική συζήτηση για επιστροφή των «πρώην» στελεχών της ΝΔ, «επειδή φαίνεται ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα χωρίς αυτούς τους τρομερούς ήρωες, χωρίς αυτές τις τρομερές μεταγραφές του Μαραντόνα». Και πρόσθεσε: «Εμείς οι συνεπείς, οι σταθεροί φέραμε τη ΝΔ σε πλεονεκτική θέση νίκης επτά και δέκα μονάδες».

Διαφορετική θέση από τον Β. Πολύδωρα εξέφρασε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του για επιστροφή όλων των πρώην στελεχών της ΝΔ γιατί «όλοι είναι απαραίτητοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ