Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Διάλυση και ΑΓΡΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ την ώρα της ανάγκης

Και... προεκλογική κυβερνητική φροντίδα για χίλιους διακόσιους ανάπηρους σε σύνολο πεντακοσίων χιλιάδων, με επιδόματα από 162 έως 394 ευρώ!!!

Χτες, μέρα της κατάθεσης ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού, επέλεξαν ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και οι «συν αυτώ» φορείς, να κάνουν προσπάθεια για να αναστρέψουν την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με επικοινωνιακά τρικ. Ο Κ. Σημίτης επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα για να δηλώσει την αφοσίωσή του στη «νέα κατάσταση για τα παιδιά με αναπηρίες». Η αφοσίωση αυτή μεταφράζεται με την παροχή φροντίδας, στα διάφορα κέντρα, σε μόλις 1.200 άτομα με αναπηρίες, όταν οι βαριά ανάπηροι στη χώρα μας - σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς - ξεπερνούν τις 500.000. Επίσης τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες αντιστοιχούν σε 162 έως 394 ευρώ, ενώ η αύξηση 5% για το 2003 δόθηκε αναδρομικά από την 1.11.2003.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει διαλύσει την Πρόνοια, ενώ στην Υγεία επιβάλει άγρια χαράτσια. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας οι κάτοικοι της χώρας βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους πληρώνοντας κοντά στο 44% των συνολικών δαπανών για την Υγεία στην ώρα της ανάγκης.


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ