Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περάσαμε από φωτιά και σίδερο, μαζί με την εργατική τάξη

Με τους εργάτες της ΠΥΡΚΑΛ βρέθηκε, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Με ένα κόκκινο γαρίφαλο, που μοίρασαν σε κάθε εργάτη της ΠΥΡΚΑΛ, οι κομμουνιστές προϋπάντησαν χτες το πρωί τους εκατοντάδες συναδέλφους τους μπροστά στην πύλη του εργοστασίου. Ενα γαρίφαλο για τα 85χρονα του Κόμματος, του κόμματος της εργατικής τάξης. Γιατί, όπως είπε λίγο αργότερα στην τραπεζαρία ο συνάδελφός τους και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Σκιαδιώτης, «δεν υπάρχει κατάχτηση του λαού μας, μικρή ή μεγάλη, που να μη φέρνει τη σφραγίδα του ΚΚΕ. Από το οχτάωρο, μέχρι τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα δικαιώματα στους χώρους δουλιάς, όλα αυτά έγιναν σε αδιάκοπη πάλη των εργαζομένων με τους εργοδότες και το κράτος τους. Στην πρωτοπορία αυτής της πάλης μέσα στο διάβα των δεκαετιών, ήταν οι κομμουνιστές. Σε αυτή την πορεία, περάσαμε από φωτιά και σίδερο, γιατί τέτοια ήταν και η πορεία της τάξης μας».

Σήμερα οι κατακτήσεις - συνέχισε στη σύντομη ομιλία του το στέλεχος του Κόμματος - αμφισβητούνται. Επιχειρούν να μας γυρίσουν πίσω, σε εποχές που δεν υπήρχε για τους εργάτες, σταθερή δουλιά, σταθερό ωράριο, σταθερός μισθός. Το συμπέρασμα από την πρόσφατη και παλιότερη ιστορία του κινήματός μας είναι ένα, υπογράμμισε ο Γ. Σκιαδιώτης: Εχεις δύναμη να υπερασπίσεις τα δικαιώματά σου; Ισχύουν. Δεν έχεις δύναμη; Τίποτα δεν ισχύει.

Και για να τα υπερασπίσουμε πιο αποτελεσματικά, χρειάζεται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Κανένας εργαζόμενος δε θα χάσει αν την επόμενη ημέρα από τις εκλογές, βγει ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος μιλώντας για το κριτήριο που πρέπει να έχει ο εργάτης μπροστά στην κάλπη και αναρωτήθηκε: Φτάνει όμως σήμερα η αντίσταση για κάποια δικαιώματα; Για να γίνει όλος αυτός ο πλούτος που παράγεται, κτήμα όλων των εργαζομένων, για να μην είναι σε χέρια λίγων, χρειάζεται η δική τους εξουσία. Γι' αυτήν την εξουσία, τη λαϊκή εξουσία, παλεύει σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της επιχείρησης, μετά και την ενοποίηση με την ΕΒΟ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γ. Σκιαδιώτης, αφού σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του προσωπικού, κατέληξε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά δεν είναι προδικασμένα. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από την αντίσταση των εργαζομένων, από την αντίστασή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ