Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση λαϊκών συνειδήσεων

Οι εργαζόμενοι του «Ρ» τίμησαν χτες τα 85χρονα του ΚΚΕ

Με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ Ισχυρό, Μέτωπο Λαϊκό για το Σοσιαλισμό», τίμησε χτες ο «Ρ» τα 85 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ, σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο συσκέψεων της εφημερίδας, μετά από κάλεσμα της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας και της ΚΟΒ «Ρ» του ΚΚΕ.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Στέφανο Λουκά, εκδότη του «Ρ» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εφημερίδα μας την επόμενη περίοδο: «Η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ - σημείωσε ο ομιλητής - και στους αγώνες και με την ψήφο, είναι και δική μας υπόθεση. Ολων εμάς που έχουμε την τιμή και το καθήκον να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των λαϊκών συνειδήσεων μέσα από το πολιτικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, το "Ριζοσπάστη", που 85 χρόνια βρίσκεται καθημερινά, μαχητικά στο πλάι του ΚΚΕ. Και αυτή την περίοδο, μπροστά στη μεγάλη πολιτική μάχη των εκλογών, η ευθύνη μας αυτή πολλαπλασιάζεται».

Και ο Στ. Λουκάς, στη συνέχεια τόνισε: «Σ' εμάς έλαχε η αποστολή να πασχίζουμε καθημερινά ώστε η εφημερίδα του Κόμματος να μπορεί να ανταποκρίνεται καθημερινά σε αυτό που είναι. Ο καθημερινός διαφωτιστής, προπαγανδιστής, οργανωτής, της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο που χαράζει η πολιτική του ΚΚΕ». Στόχος, περιέγραψε ο ομιλητής, είναι «να εκλαϊκεύουμε την πολιτική μας, να γινόμαστε ικανοί στην αποκάλυψη και αντιπαράθεση με τους αντιπάλους, να συμβάλλουμε ώστε οι απλοί άνθρωποι του μόχθου μέσα από τους αγώνες να απεγκλωβίζονται από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, να μην πέφτουν στις παγίδες των οπορτουνιστών. Να συσπειρώνονται στην πολιτική του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης».


Αμέσως μετά ακολούθησε βίντεο που περιέγραφε την 85χρονη ιστορία του ΚΚΕ, από τη στιγμή της ίδρυσής του, στις 18 Νοέμβρη του 1918, μέχρι και σήμερα.

Τέλος, το προσωπικό του «Ρ» τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρωικών συντρόφων που στα 85 αυτά χρόνια έπεσαν νεκροί, αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο, για τα ιδανικά του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ