Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδιο βιολί

Στις αρχές του χρόνου (16.1.2003) ο υπεύθυνος της ΝΔ για τον τομέα της Υγείας, βουλευτής Ν. Κακλαμάνης, δήλωσε ότι οι θέσεις του κόμματός του για την Υγεία θα ήταν έτοιμες μέχρι το Πάσχα και ότι η ΝΔ θα τις προέτασσε στη μακρά προεκλογική περίοδο που ήδη είχε αρχίσει - όπως έλεγε τότε ο Ν. Κακλαμάνης.

Επισήμως οι θέσεις της ΝΔ για την Υγεία δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί, αλλά την περασμένη Κυριακή είδαν το φως της δημοσιότητας (βλέπε «Απογευματινή» και «Βήμα») οι κεντρικές ιδέες του προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κεντρική ιδέα κατέχει η υιοθέτηση ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των νοσοκομείων, ώστε να βγουν στον ανταγωνισμό και να αναζητήσουν πελατεία στην ασφαλιστική αγορά.

Βέβαια, η ΝΔ παραβιάζει ανοιχτές θύρες, διότι ήδη απ' το 1997 η κυβέρνηση με το νόμο 2519 (άρθρο 28) έχει θεσμοθετήσει τη σύναψη συμβάσεων των νοσοκομείων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ με το νόμο 2889/2001 δίνει το δικαίωμα στο διοικητή κάθε νοσοκομείου να διαθέτει το 20% των θέσεων (Α΄ και Β΄) σε εταιρίες με «ειδικό ακριβότερο νοσήλιο».

Και ποιος είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα να πληρώνει το ειδικό ακριβότερο νοσήλιο; Οχι πάντως οι ταλαιπωρούμενοι στις ουρές και στα ράντζα, στο όνομα των οποίων η ΝΔ θέλει να κάνει τη δική της «επανάσταση στην Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ