Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Οι κομμουνιστές τίμησαν τα 85χρονα ζωής και δράσης του Κόμματος

Τα 85 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ τίμησαν το Σάββατο (22 Νοέμβρη) οι κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στο Βερολίνο.

Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Βερολίνου του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και μέλη του ΚΚ Κολομβίας και του ένοπλου αντιστασιακού κινήματος αυτής της χώρας, που βρίσκονταν στο Βερολίνο.

Μέσα στο διεθνιστικό αυτό πνεύμα, ο Ελληνας κομμουνιστής ομιλητής, αντιπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΓ στη Γερμανία, ανέπτυξε στην περιεκτική ομιλία του τους πατριωτικούς και διεθνιστικούς, πολυαίμακτους αγώνες του ΚΚΕ, που από την αρχή της ίδρυσής του στάθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου για τα συμφέροντα της ελληνικής εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού της χώρας μας. Το ίδιο και σήμερα, τόνισε, βρίσκεται στην πρώτη σειρά των αγώνων κατά του ιμπεριαλισμού και των πολιτικών υπηρετών του στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου και καλεί στην αντιιμπεριαλιστική πάλη τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για μια άλλη πολιτική εξουσία, άλλη εναλλακτική λαοκρατική λύση, με απώτερο στόχο το σοσιαλισμό.

Ο Γερμανός κομμουνιστής

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του DKP, ο οποίος με συγκινητικά λόγια υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του στάθηκε αγωνιστικά αλληλέγγυο στον αγώνα των Γερμανών κομμουνιστών και αντιφασιστών και ότι ο αντιχιτλερικός αγώνας του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού στα χρόνια της φασιστικής κατοχής της Ελλάδας αποτέλεσε βοήθεια και στον αντιφασιστικό αγώνα της Γερμανίας.

Ο Γερμανός κομμουνιστής τελείωσε το λόγο του με τη διεθνή εκτίμηση που έχουν κατακτήσει και οι τωρινοί αγώνες του ΚΚΕ για τη διεθνή κομμουνιστική και εργατική συνεργασία, για την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Οι Γερμανοί κομμουνιστές, είπε, διαπιστώνουν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή αυτού του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Από τους Κολομβιανούς αντιπροσώπους αρκετοί Ελληνες σύντροφοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι πληροφορίες για τον αγώνα στη χώρα τους ενάντια στην εσωτερική και ιμπεριαλιστική αντίδραση.

Η εκδήλωση τερματίστηκε με την προβολή ενός καλογυρισμένου φιλμ που παρουσιάζει τη δράση του Κόμματος από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσής του το 1918 ως σήμερα.

Ακολούθησε συνεστίαση σε φιλικό διεθνιστικό πνεύμα.


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ