Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΝΑΙ στη συνεργασία με τις δυνάμεις του «Χώρου Διαλόγου»

Διαφωνίες από την «Ανανεωτική Συσπείρωση»

Παρά τις έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη και της πλειοψηφίας του κορυφαίου οργάνου του κόμματος προχωράει τη συνεργασία με τις δυνάμεις του «Χώρου Διαλόγου». Πάντως, πέρα από την πρωτοβουλία του ο ΣΥΝ για την πολιτική συνεργασία με τις συγκεκριμένες δυνάμεις, φιλοδοξεί να προχωρήσει και σε εκλογική συνεργασία και, ακριβώς, αυτή η επιδίωξη βρίσκει αντίθετα τα μέλη του ρεύματος της «Ανανεωτικής Συσπείρωσης», τάση που λειτουργεί μέσα στους κόλπους του ΣΥΝ.

Αυτό ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, το προηγούμενο Σάββατο, σε ομιλία του σε σύσκεψη των γραμματέων και στελεχών των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματός του, όταν έκανε λόγο «για ενίσχυση των εναλλακτικών δράσεων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, ενίσχυση των εναλλακτικών συσχετισμών εναντίον του δικομματισμού».

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι με χτεσινή ανακοίνωσή της «Η πρωτοβουλία για την πολιτική συνεργασία δυνάμεων της Αριστεράς, της Οικολογίας και του Φεμινισμού», δημοσιοποίησε ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου την επόμενη Τρίτη 2 Δεκέμβρη, όπου θα παρουσιαστεί η Πολιτική Διακήρυξή της.

Τη Διακήρυξη, σύμφωνα με την πρωτοβουλία υπογράφουν η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ), η Κίνηση Ενεργών Πολιτών (με επικεφαλής τον Μανόλη Γλέζο), η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ), η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), ο ΣΥΝ και ανένταχτες δυνάμεις της Αριστεράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ