Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιστός στην ΟΝΕ...

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για αναξιοπιστία από τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή

Με πολλές προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, υψηλούς τόνους, αλλά και κατηγορίες περί ψευδών στοιχείων από την πλευρά της κυβέρνησης, ήταν η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, χθες στη Βουλή. Πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε, για μια ακόμα φορά, την προσήλωση του κόμματός του στις λογικές των μονόδρομων της ΟΝΕ, αμφισβητώντας τη μεθοδολογία και όχι τους στόχους της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ρώτησε «ποια είναι η χώρα της μόνιμης διαμονής σας;» και πώς «δεν ακούσατε πουθενά ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολλά και σύγχρονα προβλήματα;». Επιχειρώντας παράλληλα να προβάλει τη λογική του κόμματός του κοντά στον πολίτη, δήλωσε ότι «ανησυχούν οι πολίτες για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, αναζητούν εργασία», ενώ «η αυτονομία τους υποβαθμίζεται και οι επιλογές τους περιορίζονται».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνισε ότι είναι «αναμφισβήτητα θετικό η ένταξη στην ΟΝΕ», όμως «το λάθος είναι ότι η χώρα παρέμεινε απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν υψηλό τίμημα ακρίβειας και ανεργίας». Παράλληλα, σημείωσε πως «είναι αλήθεια ότι ο ρυθμός ανάπτυξης βρίσκεται στο 4%», όμως, όπως είπε, οφείλεται «στην υψηλή κατανάλωση των νοικοκυριών λόγω του δανεισμού τους και στην ευρωπαϊκή βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία», για να συμπεράνει ότι «η ανάπτυξη δε διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «κυβερνητική αναξιοπιστία και διγλωσσία», σημειώνοντας πως «το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψε κρυφό λογαριασμό 60 δισεκατομμυρίων ευρώ» και κάνοντας λόγο για «μη εμφάνιση χρέους των ΕΔ, συνολικού ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ότι τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ «ο αρχικός προϋπολογισμός δεν έχει καμιά σχέση με τις τελικές πραγματοποιήσεις». Παράλληλα, αναφέρθηκε σε «ένα από τα τεκμήρια της πλαστότητας του νέου προϋπολογισμού: Το δημόσιο χρέος είναι στα 179 δισ. ευρώ, δηλαδή 6 δισ. ευρώ περισσότερο από ό,τι προϋπολόγισε η κυβέρνηση», καταλήγοντας στο ότι η κυβέρνηση «αποκαλύπτει την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να κληθεί η ίδια να τον εφαρμόσει». Επίσης, υποστήριξε πως «η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα» και «όλα αυτά τα χρόνια τηρούσατε, και τηρείτε, διπλά βιβλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ