Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Βραβεία για διαλεχτούς

Βραβείο του ξένου αχυρώνα. Φέτος, ειδικά, απονέμεται σε δύο ανθρώπους που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν σε ξένο αχυρώνα. Ο πρώτος είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και πάσης Ελλάδος, εκτός από τα Σεπόλια, και ο δεύτερος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, του οποίου τα οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο, επάνω στο κύμα, φτάνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Βραβείο έμμονης ιδέας: Ομόφωνα στον Κώστα Μητσοτάκη, γιατί μόλις βρεθεί μπροστά σε κάμερες τηλεόρασης, όρθιος ή καθιστός, πολλές φορές μάλιστα πετώντας, ρίχνει τις κατάρες του εναντίον του Σαμαρά. Εκείνη τη στιγμή η σύζυγός του, Μαρίκα, και η κόρη του, Ντόρα, εμφανίζονται σε διαφορετικά κανάλια, λειτουργώντας ως ο αντίλαλος της κατάρας του Επίτιμου.

Βραβείο του καλύτερου αυτόχειρα: Απονέμεται παμψηφεί στον Θόδωρο Πάγκαλο, γιατί χρόνια τώρα έχει αυτοκτονήσει, αλλά δεν το ξέρει.

Βραβείο πρωτοτυπίας: Παμψηφεί στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ άλλοτε ένα τόσο μεγάλο κόμμα δε μετεβλήθη αυτόματα σε γραφείο κηδειών με παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Σε όσους βουλευτές σοσιαλιστές (εδώ γελάμε) δεν επιθυμούν να γίνουν παπαδάκια, κοράκια και νεκροθάφτες, οι εκσυγχρονιστές τούς παρέχουν το δικαίωμα εξόδου από το κόμμα (συγγνώμη, το γραφείο τελετών, ήθελα να πω) δείχνοντάς τους όχι μόνο την πόρτα, αλλά και το παράθυρο για όποιον επιθυμεί ελεύθερη πτώση.

Βραβείο πάπιας: Ομόφωνα σε όσους ολυμπιονίκες, εν όψει των Αγώνων του 2004, τρίβουν τα χέρια τους σαν εμποράκια. Κάνουν και θα κάνουν την πάπια στο θρίλερ της πραγματικότητας που εξελίσσεται μπροστά τους, και η μεν όρασή τους δεν αναγνωρίζει τίποτα, η δε καρδιά τους χτυπάει στην τσέπη.

Βραβείο ιδιοτέλειας: Στην Δήμητρα Λιάνη -Παπανδρέου, γιατί απαιτεί να γίνει βουλευτής, προβάλλοντας ως κριτήριο το γεγονός ότι στήριξε τον άντρα της στα δύσκολα χρόνια του νοσοκομείου. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, δηλαδή;


Γιώργος Κακουλίδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ