Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Η Αριστερά της ευθύνης»

Τ' ακούσαμε κι αυτό. Καλά έχουμε πει κι έχουμε γράψει πολλές φορές πως η τσίπα και η ντροπή χάθηκαν απ' αυτόν τον τόπο. Εχουμε πει, ότι ζούμε σε μια εποχή κατολισθήσεων των εννοιών κι εκφυλισμού της πραγματικότητας και της αλήθειας. Εποχή βαθύτατης ηθικής και πνευματικής αποσύνθεσης, διαβρωμένη από την ηδονή του αφηνιασμένου καταναλωτισμού, της υπερεξουσίας των πολυεθνικών και μιας κάλπικης ευημερίας, ώστε να διαμορφώνεται το μαύρο σε άσπρο και το γκρίζο σε κόκκινο.

Ο χαμός και ο πανικός μιας προαναγγελθείσας ήττας απαλύνει τα κακώς κείμενα και τα μετατρέπει αυθαίρετα σε ελκυστικές μεν, αλλά εντελώς αποπροσανατολιστικές φάσεις ή και πρακτικές! Η «Αριστερά της ευθύνης» και γελά και το παρδαλό κατσίκι.

«

Η «Αριστερά της ευθύνης». Είναι αυτή που εγκλωβίζει και ενσωματώνει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Χαρίζει Σούδες, επιστρατεύει τη νεολαία σε ξένες χώρες για ξένα συμφέροντα κι ανοίγει το δρόμο να περάσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα στη Γιουγκοσλαβία και όπου αλλού. Η «Αριστερά της ευθύνης» είναι αυτή που οδηγεί χειροπόδαρα την Εργατική Τάξη στο άρμα του σύγχρονου καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης και στην αγκαλιά τη Νέας Τάξης. Στη λογική του εφικτού, της υποτέλειας, της υποταγής και του «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» για τα Ιμια!

Η «Αριστερά της ευθύνης» είναι αυτή που παίρνει μέτρα περιορισμού των κατακτημένων με σκληρούς αγώνες δικαιωμάτων κι ελευθεριών των εργαζομένων. Της θεσμοθέτησης του τρομονόμου και του αντεργατικού ασφαλιστικού, των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού και του ρουσφετιού.

Η «Αριστερά της ευθύνης» ήταν αυτή που έστησε τα δικαστήρια σε βάρος των αγροτών, των μαθητών, των αγωνιστών της ειρήνης. Οπως και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, την επιστράτευση των ναυτεργατών και το ξεφούσκωμα των λάστιχων από τα τρακτέρ.

Είναι αυτή που βγάζει όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που παραδίνει τον Οτσαλάν στους διώχτες του και εμποδίζει τους 300 να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η «Αριστερά της ευθύνης» που κάνει τον πλούσιο πλουσιότερο και το φτωχό φτωχότερο, με την ανεργία, την ακρίβεια, τη λιτότητα, την πορνεία και τα ναρκωτικά... Με την προβληματική Παιδεία και Υγεία και τις ατέλειωτες ουρές στο ΙΚΑ, στα νοσοκομεία, στα διάφορα ταμεία.

Η «Αριστερά της ευθύνης» του Μάαστριχτ, της «Λευκής Βίβλου», της χυδαιοποιημένης διαφήμισης και της «υψηλής αισθητικής και κουλτούρας» του Πάγκαλου, του Κουλούρη, του Κουρή, του Κακαουνάκη κ.ά.

Η «Αριστερά της ευθύνης» της διαχείρισης της κουτάλας, της ζούγκλας και της αγοράς.

Σκεφτείτε να μην ήταν Αριστερά και μάλιστα υπεύθυνη Αριστερά, τι θα βλέπαμε και τι θα ακούγαμε..! Τύφλα να 'χει η επάρατος Δεξιά μπροστά σε μια τέτοια Αριστερά και μάλιστα «Αριστερά της Ευθύνης».

Μακριά κι όπου φύγει φύγει, να 'χουμε τουλάχιστον τη συνείδησή μας ήσυχη..! Σε μας τελειωτικά απομένει η «ευθύνη της Αριστεράς».


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ