Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιλογή ΚΚΕ ενάντια στα ψευτοδιλήμματα

Σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα μίλησε χτες ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης ενόψει των εκλογών

Κάλεσμα για άνοιγμα τολμηρό και θαρρετό σε όλο τον κόσμο, στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία, απηύθυνε χτες το βράδυ από το βήμα του γεμάτου από κόσμο Θεάτρου «Παπαδημητρίου», στη Χαλκίδα, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Εύβοιας. Παράλληλα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κουβεντιάσουν με το λαό για την αναγκαιότητα ισχυροποίησης του ΚΚΕ και στις εκλογές που έρχονται και καθημερινά στη δράση. Το στέλεχος του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην 85χρονη δράση του ΚΚΕ, επισήμανε την προσφορά του, που είναι παρακαταθήκη για τους νέους αντιιμπεριαλιστικούς- αντιμονοπωλιακούς αγώνες.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιώργος Μαρίνος, ανάμεσα στα άλλα, θα τονίσει:

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν να δημιουργήσουν, να εφεύρουν ένα σωρό διλήμματα και ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να υφαρπάσουν την ψήφο του λαού και να διαιωνίσουν τη σημερινή κατάσταση. Οσο κι αν βιάζουν την πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που δεν μπορούν να παραγραφτούν.

Η ελληνική κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις με αντίθετα κοινωνικά συμφέροντα. Από τη μια οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα της αστικής τάξης, που έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και βγάζουν κέρδη από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτοί υπερασπίζονται την πολιτική που εξασφαλίζει τα κέρδη τους και την κυριαρχία τους. Αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις έχουν συμφέρον να ταχθούν και τάσσονται με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Αλλα τα λαϊκά κριτήρια

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι ΕΒΕ δεν μπορούν να κρίνουν τις εξελίξεις με τα ίδια κριτήρια που τις κρίνουν οι εκμεταλλευτές τους. Το κριτήριο με το οποίο πρέπει να κρίνουν τις εξελίξεις πηγάζει από την κοινωνική τους θέση και τα ταξικά, κοινωνικά τους συμφέροντα και με αυτό το κριτήριο πρέπει να καθορίσουν την πολιτική, την εκλογική τους συμπεριφορά.

Το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διεγείρει αντιδεξιά σύνδρομα με όρους του παρελθόντος ανεβάζει τους τόνους κατά της Δεξιάς και προσπαθεί να την περιορίσει στα σύνορα της ΝΔ. Για να βγάλει μ' αυτό λάδι τη δεξιά πολιτική που εφαρμόζει.

Η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της κατάργησης των εργασιακών, κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η πολιτική της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους είναι δεξιά πολική. Αυτός είναι ο ορισμός της. Η ουσία είναι ότι υπάρχει συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου και η αντιπαράθεσή τους γίνεται πάνω στη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας, πάνω στο ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα, αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Μεγάλη απάτη

Η ΝΔ, προσπαθώντας να αναρριχηθεί στην κυβερνητική εξουσία και να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις που έχουν αγανακτήσει από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιεί τον ισχυρισμό της κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών. Πρόκειται για μεγάλη απάτη, για αντιιστορικό κατασκευάσματα, που διαψεύδεται κάθε ώρα. Γιατί η βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο λαό από τη μια και στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό από την άλλη βάζει τα πράγματα στη θέση τους... Κυβέρνηση της ΝΔ σημαίνει συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν καμιά αγωνία για το ποιος από τους δύο θα καταργεί τα δικαιώματά τους και θα καταπατάει τα συμφέροντά τους.

Για να αντιστοιχηθούν, για να ταιριάσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική τους στάση, η επιλογή είναι ΚΚΕ. Αυτή είναι η επιλογή για πολλούς λόγους, επισήμανε το στέλεχος του ΚΚΕ. Και αφού αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στάση και στη δράση του ΚΚΕ για τα λαϊκά συμφέροντα μέχρι σήμερα (ενάντια στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου κατά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλπ.). Και αφού σημείωσε τα οφέλη από την ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ερχόμενες εκλογές, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο ομιλητής θα προτρέψει:

Απευθυνόμαστε σε όλους

«Απευθυνόμαστε σ' όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σ' αυτούς που διαφωνούν με πλευρές της πολιτικής του ΚΚΕ ή δεν έχουν πειστεί για την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα μας, δεν έχουν πειστεί για το σοσιαλισμό. Απευθυνόμαστε στις λαϊκές δυνάμεις που προβληματίζονται, που διστάζουν να κάνουν το βήμα και τους λέμε: Κάντε αυτό το μεγάλο βήμα.

Η επιλογή σας να δώσετε τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ θα δικαιωθεί. Η στάση για την αποδυνάμωση του δικομματισμού αλλά και των κεντροαριστερών αναχωμάτων θα είναι μια σημαντική συμβολή για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος. Οι διαφωνίες, οι διαφορές με το ΚΚΕ θα συζητιούνται, θα αντιμετωπίζονται σε ένα καλύτερο κλίμα, μέσα στον αγώνα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για ανθρώπους που πέρασαν από τις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος και για διάφορους λόγους απομακρύνθηκαν από τη δράση αλλά ανησυχούν για τις εξελίξεις, προβληματίζονται και θέλουν να προσφέρουν από αυτό το αγωνιστικό μετερίζι».

«Οσο το τιμόνι της εξουσίας θα το κρατούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, θα πει σε άλλο σημείο ο ομιλητής, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ούτε να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Γιατί η εξουσία του κεφαλαίου ασκείται προς όφελος των συμφερόντων του και η οικονομία αναπτύσσεται με κριτήριο τα κέρδη του. Αρα εδώ χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται ανατροπή ώστε η εξουσία να εκφράζει τα συμφέροντα και να ασκείται από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Χρειάζεται δηλαδή εξουσία του λαού», συμπλήρωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαθροχειρίες για αποπροσανατολισμό(2009-10-05 00:00:00.0)
Μην πέσετε στην παγίδα(2009-09-30 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που πιάνει τόπο(2009-05-24 00:00:00.0)
Δράση που να τραντάξει το αστικό πολιτικό σύστημα(2008-02-21 00:00:00.0)
Τρομοκρατούν, απειλούν και εξαπατούν την εργατική τάξη, την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας(2007-08-26 00:00:00.0)
Ψήφος στο ΚΚΕ - καταδίκη του δικομματισμού(2004-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ