Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατάμε γερά και προχωράμε με το βλέμμα στο σήμερα και τις ανάγκες

Πραγματική αντιδικομματική είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, τόνισε χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στα Χανιά, σε εκδήλωση για τα 85 χρόνια του Κόμματος

Με εκδήλωση στα Νεώρια, το παλιό λιμάνι των Χανίων, τίμησαν χτες το βράδυ οι κομμουνιστές στα Χανιά τα 85 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» άνθρωποι κάθε ηλικίας, παλαίμαχοι αγωνιστές, πολλοί εργαζόμενοι και γυναίκες, με ιδιαίτερη ξεχωριστή την παρουσία της νεολαίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης για την 85χρονη πορεία αγώνων και θυσίας του Κόμματος, αλλά και αισιοδοξίας για τους αγώνες που έρχονται. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

«H λαϊκή εξουσία θα είναι η πραγματική δημοκρατία των πολλών, δηλαδή θα είναι η εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και που έχουν συμφέρον να παλέψουν για αυτήν, ενάντια στην άρχουσα τάξη, στο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Ολόκληρη η αντίληψη η δική μας, βεβαίως, δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συγκρότηση του Μετώπου, αφού οι διαφορές είναι υπαρκτές και αντικειμενικές και θα αφορούν, τόσο τις κοινωνικές δυνάμεις, όσο και τις πολιτικές δυνάμεις του Μετώπου», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Εχουμε εμπιστοσύνη στην αντικειμενικότητα και τη ρεαλιστικότατα της πρότασής μας. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία, οι ριζοσπαστικές δυνάμεις που δρουν μέσα στην κοινωνία μπορούν να αντιληφθούν τι λέμε, τις θέσεις μας. Αφού γνωρίζουν ότι και ειλικρινείς είναι και επιστημονική βάση έχουν. Αλλά και ότι το ΚΚΕ επιδεικνύει πάντα - και σήμερα όπως και σε όλη την ιστορική του διαδρομή - ετοιμότητα για κοινή δράση, για κοινές στάσεις, για δημιουργία μετώπων, σε ζητήματα που θα συμφωνηθούν, χωρίς να απεμπολούνται φυσικά βασικές θεμελιακές αρχές στην πολιτική των συμμαχιών.

Από τις θέσεις του ΚΚΕ μπορεί να ενοχλούνται μόνο όσοι, στο μυαλό τους δεν έχουν το Μέτωπο για ριζική αλλαγή της κατάστασης, αλλά μόνο για μια αλλαγή διαχείρισης. Γι' αυτό και ενοχλούνται από την οργάνωση, τη δυναμικότητα, την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, σε όλους τους τομείς: Στον ιδεολογικό, πολιτικό, οργανωτικό τομέα, στο μαζικό κίνημα, στην ταξική πάλη. Εμείς έχουμε απόλυτα συνειδητοποιήσει, με βάση την 85χρονη εμπειρία μας, ότι δε μας χρειάζεται ένα κόλπο, για να επιτευχθεί η συμμαχία, για να "πλατύνουμε" τεχνητά. Μας χρειάζεται περισσότερο, πρωτοπόρα δουλιά, δράση, βελτίωση της κομματικής δουλιάς σε όλα τα ζητήματα. Αλλά, κυρίως, ανάπτυξη της θεωρητικής δουλιάς, μελέτη της κοσμοθεωρίας μας, στο πώς δένουμε τα καθημερινά ζητήματα του κινήματος με τους στρατηγικούς μας στόχους, στην πολιτική διαφωτιστική μας δουλιά με το λαό, αλλά και στην πορεία της μαζικής πάλης. Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η εφημερίδα του Κόμματος, ο "Ριζοσπάστης".

Ο "Ριζοσπάστης" 85 χρόνια τώρα υπήρξε και παραμένει η σταθερή και αποφασιστική φωνή που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, όλους τους καταπιεσμένους και καταφρονεμένους. Είναι ο καθημερινός ανιδιοτελής φίλος της εργατιάς, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων, της διανόησης, της νεολαίας, του λαού μας.

Για όλα αυτά, όμως, πρέπει να πούμε ότι έχουμε πολλή δουλιά ακόμα να κάνουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι δυσκολίες ταυτόχρονα μεγαλώνουν κι έχουν κυρίως να κάνουν με τις αντικειμενικές συνθήκες, στο έδαφος των οποίων διεξάγεται η ταξική πάλη. Οι κομμουνιστές δε χάνουμε το κουράγιο μας. Το έχουμε αποδείξει στο διάβα γεμάτων 85 χρόνων. Θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και σήμερα και αύριο, μέχρι την τελική νίκη. Τα 85 χρόνια του ΚΚΕ πρέπει να τα τιμάμε και να τα γιορτάζουμε με το βλέμμα, κυρίως, στραμμένο στο σήμερα και στα καθήκοντα που απορρέουν από αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή μας, από την πείρα τόσων δεκαετιών.

Ηδη είμαστε σε εκλογική περίοδο. Στην εκλογική μάχη μπορούμε να συναντηθούμε και με πολύ περισσότερους ανθρώπους, με όλους εκείνους που έχουμε δράσει από κοινού, συμφωνώντας σε συγκεκριμένα, κρίσιμης όμως σημασίας θέματα. Με όλους εκείνους που με τα σημερινά δεδομένα συμφωνούν ότι έχει αξία η συνεργασία με το ΚΚΕ και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει. Με όλους εκείνους που βλέπουν ότι το ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να γίνει γερό στήριγμα για την προώθηση της συμμαχίας, της ανάπτυξης του λαϊκού αγώνα.

Η ψήφος στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ είναι ψήφος πραγματικά αντιδικομματική. Δεν πρόκειται μετά τις εκλογές να αξιοποιηθεί ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΝΔ. Δεν πελαγοδρομούμε σε συνεχείς αναζητήσεις. Πατάμε γερά στην πείρα, στις αντικειμενικές εξελίξεις. Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο δρόμο, για να προωθήσουμε τους σκοπούς και τους στόχους μας, με βάση τη διαμόρφωση λαϊκής πλειοψηφίας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ