Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Περιμένουν ακόμα την αποζημίωση...

Μπορεί τα έργα να ολοκληρώνονται, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από την απαλλοτρίωση της έκτασης

Eurokinissi

Μπορεί τα έργα να ολοκληρώνονται, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από την απαλλοτρίωση της έκτασης
Σε «επαναλαμβανόμενες και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς του Ολυμπιακού χωριού, αρχής γενομένης το Σάββατο 13 Δεκέμβρη» προχωρούν οι 3.000 συνιδιοκτήτες γης του κτήματος του Ολυμπιακού Χωριού αφού η κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια μετά την απαλλοτρίωση της γης τους, περιμένουν ακόμα την... αποζημίωση.

«Το ποτήρι ξεχείλισε, δεν ανεχόμαστε πλέον τον εμπαιγμό. Πήρανε τη γη μας, θέλουμε τα λεφτά μας. Διεκδικούμε δυναμικά ό,τι μας οφείλουν. Ο αγώνας συνεχίζεται». Τα παραπάνω τονίζουν, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, σε ανοιχτή επιστολή τους στους αρμόδιους και στα ΜΜΕ καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης. «Ευθύνη της Πολιτείας θα είναι αν η απόγνωση μάς οδηγήσει σε ενέργειες που θα αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων», σημειώνουν.

«Το θέμα έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ολυμπιακό χωριό βαίνει προς ολοκλήρωση», υπογραμμίζουν. «Ο ΟΕΚ καλεί τους δικαιούχους του για να μοιράσει τα σπίτια του Ολυμπιακού χωριού, και οι 3.000 συνιδιοκτήτες της γης, στην πλειονότητα μας σεισμόπληκτοι και χαμηλού εισοδήματος, δεν έχουμε εισπράξει ακόμη την αποζημίωση για τη γη που μας άρπαξαν το 1999 στη συμβολική τιμή των 20.000 δραχμών το τ.μ.».

Στην επιστολή τους υπενθυμίζουν το ιστορικό της υπόθεσης: «Το 1999 κηρύχτηκε αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα, υπέρ και με δαπάνη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) έκταση 1.240.000 τ.μ. στις Αχαρνές Αττικής, γνωστή ως «Πάτημα Δημόγλη», για την ανέγερση του Ολυμπιακού Χωριού. Εχουν περάσει τέσσερα χρόνια με αδιέξοδες διαδικασίες μεταξύ των 3.000 συνιδιοκτητών του κτήματος Δημόγλη και του ΟΕΚ για να αποφασίσει η πολιτεία να δώσει "λύση" στο θέμα της αποζημίωσής μας». Υπενθυμίζουν επίσης τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ντίνος Βρεττός, στη γενική τους συνέλευση στις 4 Ιούνη 2003 ότι θα αποζημιωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2003, οι οποίες «δυστυχώς θα διαψευστούν», όπως τονίζουν.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι «με το νόμο 3130/2003 άρθρο 39 ορίστηκε Διοικητική Επιτροπή αναγνώρισης δικαιούχων με σκοπό να ελέγξει του τίτλους ιδιοκτησίας και να συντάξει εντός του εξαμήνουν από συστάσεώς της κτηματολογικό πίνακα δικαιούχων της αποζημίωσης. Το έργο της Επιτροπής θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 12 Δεκέμβρη του 2003 (υπάρχει δυνατότητα δίμηνης παράτασης) και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητικό θράσος και εμπαιγμός (2004-02-27 00:00:00.0)
Ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες γης (2003-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ