Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Καμπάνες...«Κώδων κινδύνου πρώτου μεγέθους είναι για το ΠΑΣΟΚ το εξαμηνιαίο γκάλοπ της εταιρείας MRB που δίνει προβάδισμα 8,2 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ. Δεν είναι μόνο το ότι η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει να παγιώνεται τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές. Είναι και το ότι η ΝΔ έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε όλους σχεδόν τους τομείς του κυβερνητικού έργου» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»).

Ευπρεπής έξοδος...«Στις 18 Ιανουαρίου 2004, ο κ. Σημίτης κλείνει οκτώ έτη ασκήσεως του πρωθυπουργικού αξιώματος και θα μπορούσε να δώσει μία τίμια μάχη και να αποχωρήσει από την πολιτική, μετά την ήττα του, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα σειράς δημοσκοπήσεων. Λόγοι αυτοσυντηρήσεως και υστεροφημίας θα έπρεπε να τον ωθήσουν σε μια πολιτική συμπεριφορά ευπρεπούς εξόδου» (Κ. Ιορδανίδης - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ποιος σκότωσε την «εικόνα»; «Πώς εξηγείται η - ταχύτατη τον τελευταίο καιρό - φθορά της εικόνας του (σ.σ. του Κ. Σημίτη); Οχι εκείνης των δημοσκοπήσεων, ούτε εκείνης που ενδιαφέρει τους μιντιακούς φίλους και συμμάχους, αλλά της εικόνας που έδειχνε να επιφυλάσσει ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης για τον εαυτό του. Την εικόνα του σοβαρού και του μετρημένου ανθρώπου... Τιτλοφορεί το - για διαφορετικούς λόγους επίκαιρο - πολιτικό θρίλερ του ο Γ. Λακόπουλος "Ποιος σκότωσε τον Πρωθυπουργό;". Μην ψάχνετε για ενόχους: αθώες πια στον χώρο της πολιτικής είναι μόνο οι πέτρες» (Α. Δ. Παπαγιαννίδης - «ΒΗΜΑ»).

Αγωνία... «Μετά την καταλυτική αυτή δημοσκόπηση, το ζητούμενο είναι τι θα κάνη ο κ. Σημίτης. Πρόωρες εκλογές με τέτοιες διαφορές θα ήταν παράτολμες. Ομως αν συνεχίση έτσι μέχρι τον Μάιο, η διαφορά μπορεί να μεγαλώση ακόμη περισσότερο. Αραγε θα διακινδυνεύση να υποστή ο ίδιος μία τέτοια συντριβή ή θα αποχωρήση καθ' οδόν;» («ΕΣΤΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ