Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασπρη μπλούζα σαν τα ράσα...

«Επιθεώρηση» στρατιωτικής μονάδας θύμιζε η επίσκεψη του νέου προέδρου του Γ΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας-Πρόνοιας, Φ. Σερέτη, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του νοσοκομείου.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί, ο Φ. Σερέτης επέπληττε εργαζόμενους του νοσοκομείου για δήθεν «παραπτώματα», ανάμεσα στα οποία ήταν και έγκληση γιατρού για «ανάρμοστη συμπεριφορά στους πολίτες» με βάση το νόμο 2683 επειδή δε φορούσε άσπρη μπλούζα! Οπως σημειώνουν οι γιατροί, η άσπρη μπλούζα δεν αποτελεί κοινά αποδεκτή πρακτική στις διάφορες ευρωπαϊκές ιατρικές κοινότητες, ενώ αντενδείκνυται όταν εξετάζονται ευαίσθητες κατηγορίες ασθενών όπως παιδιά και ψυχιατρικοί ασθενείς.

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά ίσως με τις άσπρες μπλούζες ο Φ. Σερέτης ήθελε να κρύψει τις τρομακτικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, τη δραματική λειτουργία της Γενικής Εφημερίας με μία μόνο χειρουργική κλινική, τη λειτουργία στα όρια της επικινδυνότητας των παθολογικών κλινικών, και πάει λέγοντας.

Αυτά όμως αποτελούν τον εξάψαλμο της λιτότητας στην Υγεία που ανέλαβε απ' τη θέση του να υπηρετήσει ο Φ. Σερέτης. Και τι να πει και, περισσότερο, τι να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ