Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας

Από τη συνάντηση του ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας με στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ στην αίθουσα συνελεύσεων της ΚΟΠ
Από τη συνάντηση του ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας με στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ στην αίθουσα συνελεύσεων της ΚΟΠ
Η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, η παρέμβασή του στις εξελίξεις της γειτονικής χώρας και οι θέσεις του για την υπόθεση της θρησκείας και κυρίως του ισλαμικού φονταμενταλισμού, για το Κουρδικό ζήτημα και το Κυπριακό, παρουσιάστηκαν χτες από το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΤ Κεμάλ Οκουιάν, στα στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ στη διάρκεια συνάντησης που έγινε χτες στην αίθουσα συνελεύσεων της ΚΟΠ. Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ σημαντική καθώς για πρώτη φορά οι κομμουνιστές του Πειραιά ενημερώθηκαν τόσο αναλυτικά για την κατάσταση στη γειτονική χώρα, ενώ ο διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΤ και των κομμουνιστών του Πειραιά και η εμπειρία που ανταλλάχτηκε ήταν ιδιαίτερα πλούσια και εποικοδομητικά.

Τον ΓΓ του ΚΚΤ υποδέχτηκε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά Νίκος Σοφιανός, ο οποίος προλογίζοντας στην εκδήλωση επισήμανε ότι κρίθηκε απαραίτητη αυτή η συνάντηση προκειμένου η οργάνωση του Πειραιά «να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην Τουρκία, για τις θέσεις του ΚΚΤ που είναι στοιχεία απαραίτητα και για τη δική μας δουλιά».

Παίρνοντας το λόγο ο Κεμάλ Οκουιάν έκανε μια σύντομη παρουσίαση της κοινωνικο - οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία, επισημαίνοντας το ξερίζωμα που συντελείται εδώ και 20 χρόνια της αγροτιάς, τη μεγάλη ανεργία που μαστίζει τη χώρα καθώς οι άνεργοι υπολογίζονται στα 13 με 14 εκατομμύρια, τις ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και στην Παιδεία και στην Υγεία και την ουσιαστική ανυπαρξία του συνδικαλιστικού κινήματος. Για το τελευταίο ανέφερε ενδεικτικά ότι τα μέλη των συνδικάτων δεν ξεπερνούν τις 800.000 και αυτό σε μια χώρα 70 εκατ. κατοίκων! Ανέφερε πώς η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια και επιβάλλοντάς του την «ισλαμική ιδεολογία» πολεμάει κάθε προοδευτικό στοιχείο. Στη συνέχεια τόνισε τους σκληρούς αγώνες που δίνει εκεί το Κομμουνιστικό Κόμμα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να οικοδομήσει οργανώσεις, να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους ενάντια στην ολιγαρχία αλλά και στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οσον αφορά στην απήχηση του Κόμματος σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι το ΚΚΤ ήταν περίπου 80 χρόνια στην παρανομία και μόλις στις τελευταίες εκλογές κατάφερε να πάρει επίσημα μέρος στις εκλογές της χώρας, μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα το Κόμμα κατάφερε να διπλασιάσει τις δυνάμεις του και «να κερδίσουμε - όπως είπε - αναγνωρισιμότητα στο λαό». Ομως η μάχη για το δυνάμωμα του Κόμματος συνεχίζεται ακόμα πιο σκληρά, ακόμα πιο δυναμικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ