Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για Χρυσοχοΐδη

Σε δήλωσή του, ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για εκείνον προχτές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Στη χτεσινοβραδινή εκπομπή του κ. Παπαχελά στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega", με θέμα την τρομοκρατία και ειδικότερα τη "17 Νοέμβρη" και προσκεκλημένους την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο τελευταίος είπε επανειλημμένα ότι "θα έπρεπε να ζητήσω ...συγνώμη από το ΠΑΣΟΚ", διότι είχα δήθεν χαρακτηρίσει τον ιδρυτή του ως "ηγέτη της 17 Νοέμβρη".

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Αφού έγινα στόχος του κ. Μίλερ, τώρα γίνομαι στόχος και του κ. Χρυσοχοΐδη. Οι αφετηρίες των επιθέσεων είναι διαφορετικές, όμως σαφέστατα υπάρχει κάτι κοινό: Τους ενοχλώ εξίσου και τους δύο. Μονάχα που ο δεύτερος υπερέβη τα εσκαμμένα. Για το λόγο αυτόν τον καλώ να διευκρινίσει:

Πρώτον, πώς έλαβε γνώση του "Φακέλου Τσεβά", μιας και ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενό του, δεδομένου ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς λίγες μόνο ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατό του;

Δεύτερον, πώς γνωρίζει ότι κάποιοι επισκέπτονται την αμερικάνικη Πρεσβεία και διαβάλλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Υποτίθεται ότι τέτοιου είδους πληροφορίες θα είναι άκρως απόρρητες. Και:

Τρίτον, πού και πότε χαρακτήρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου "ηγέτη της 17Ν" (λέξη που συνιστά πλήρη λεκτική και εννοιολογική διαστρέβλωση των τότε δηλώσεών μου), ώστε να με καλεί να ..."ζητήσω συγνώμη" από το ΠΑΣΟΚ!

Δεν μπορώ, τέλος, παρά να εκφράσω την οδυνηρή μου έκπληξη για το θράσος του ανδρός, ο οποίος δε σεβάστηκε το πένθος του προσώπου, που είχε απέναντί του και έφθασε να ισχυριστεί ότι και η κ. Μπακογιάννη (μαζί με όλη τη ΝΔ) οφείλει να ζητήσει συγνώμη από το ΠΑΣΟΚ, εκ μέρους προφανώς του νεκρού βουλευτή - συζύγου και πατέρα των παιδιών της - που τόλμησε με το θάνατό του να ...εκθέσει την τότε και σημερινή κυβερνητική παράταξη, της οποίας διεκδικεί να είναι ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων και εκφραστών.

Το γεγονός ότι ο Παύλος Μπακογιάννης, θύμα της "17 Ν", υπήρξε βουλευτής της ΝΔ, δεν έχει, φαίνεται, την παραμικρή σημασία για τον κ. γενικό γραμματέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ