Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Εφιαλτικό τριήμερο πέρασαν οι Φιλιππίνες, καθώς μετά από κατολισθήσεις που κόστισαν 200 ζωές το Σάββατο - θύματα, κυρίως φτωχές οικογένειες που ζούσαν σε χαμόσπιτα - ένα φέρι με τουλάχιστον 70 επιβάτες και πλήρωμα, το «Πάιαρι», «εξαφανίστηκε» την Κυριακή κι οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να βρουν κανέναν επιζώντα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- «Ειδικά δικαστήρια» με μέλη αποκλειστικά γυναίκες δημιουργούνται στο Δελχί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των βιασμών στην πρωτεύουσα - ξεπέρασαν τους 300 τους τελευταίους μήνες, με πιο «τρανταχτή» υπόθεση αυτήν μιας Σουηδής του διπλωματικού σώματος - ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ινδίας.

ΝΙΑΜΕΪ.-- Επεισόδια αναφέρθηκαν όταν η Αστυνομία του Νίγηρα επενέβη για να απαγορεύσει τη δημοσιογραφική κάλυψη της «τελετής απελευθέρωσης δεκάδων σκλάβων» την Παρασκευή στην Ταχούα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Μόλις το Μάη εφέτος, υπό την πίεση της Βουλής, η κυβέρνηση «απαγόρευσε» την κατοχή και την εμπορία σκλάβων (!) στη χώρα, ωστόσο το μέτρο δεν έχει ισχύσει ακόμη.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ερευνα για την «πιθανότητα» διασποράς τεχνολογίας στο Ιράν και τη ΛΔ Κορέας από επιστήμονες του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν ξεκίνησαν χτες οι Αρχές της κυβέρνησης του δικτάτορα Περβέζ Μουσάραφ.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία ανέπτυξε χτες στη βάση του Τατίσεβο μια νέα σειρά εξελιγμένων πυρηνικών πυραύλων «Topol-M».

ΣΕΟΥΛ.-- Οι ΗΠΑ μετέφεραν από το καλοκαίρι στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας νότια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη Νότια Κορέα από τη ΛΔ Κορέας, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Λος Αντζελες Τάιμς».

ΤΟΚΙΟ.-- Συνομιλίες για τη δημιουργία «ζώνης ελεύθερου εμπορίου» Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας ξεκίνησαν χτες οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ