Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οι λύκοι δε φυλάνε τα πρόβατα

Επικίνδυνη η ΝΑΤΟποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Την οξύτατη αντίδραση της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη έχει προκαλέσει η επιχείρηση παραπέρα συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και με βασικό μοχλό την ανάθεση της ασφάλειας στο NATO. Παρουσιάζει, μάλιστα, αναλυτικά τους λόγους, για τους οποίους οφείλουμε να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική «ομπρέλα ασφαλείας».

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συσπείρωση τονίζει ότι δεν παραγνωρίζει την ανάγκη διεξαγωγής των Αγώνων με ασφάλεια. Ομως, θεωρεί ότι η ανάθεσή της στους μηχανισμούς του NATO θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, υπονομεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και εγκυμονεί κινδύνους, καθώς δεν μπορεί «ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα».

Η Δημοκρατική Συσπείρωση υπογραμμίζει ότι δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση της τραγωδίας της Μαδρίτης για την προώθηση αντιδημοκρατικών σχεδίων σε βάρος των λαών. Υπενθυμίζει και υπογραμμίζει ότι:

- To NATO έχει επανειλημμένα σκορπίσει το θάνατο και τον τρόμο με πολέμους που στόχο έχουν την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών: Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ είναι μόνο τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα.

- To NATO και οι διάφορες υπηρεσίες του ευθύνονται για τραγωδίες που σημάδεψαν την ιστορία της πατρίδας μας και του λαού μας: Πραξικόπημα του 1967, αμερικανοστήρικτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο και προσπάθεια ΝΑΤΟποίησής του.

- Η CIA και οι διάφορες υπηρεσίες συνέβαλαν στη δημιουργία των διαφόρων Μπιν Λάντεν και οργανώσεων τύπου «Αλ Κάιντα».

- Η εμπλοκή του NATO στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων καθιστά, ενδεχομένως, τη χώρα μας περισσότερο ευάλωτη σε τρομοκρατικό χτύπημα ή κάθε είδους προβοκάτσια.

- Η ιστορική πείρα δείχνει ότι το NATO δε φεύγει συνήθως από τις περιοχές όπου εγκαθίσταται. Αντίθετα, θα εμπλακεί βαθύτερα στα πράγματα της Ελλάδας.

- Στο στόχαστρο του NATO και των δυνάμεων που το απαρτίζουν (ΗΠΑ, ΕΕ κλπ.) βρίσκονται όσοι αμφισβητούν τη «νέα τάξη πραγμάτων», τα λαϊκά κινήματα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, οι κυβερνήσεις και οι λαοί που αντιτάσσονται στη μονοκρατορία τους. Αυτοί είναι ο πραγματικός στόχος της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας».

- Τα μέσα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις αυτές για την καταπολέμηση δήθεν της τρομοκρατίας στρέφονται ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών: Πόλεμοι και υποταγή λαών, «αντιτρομοκρατικές» νομοθεσίες, χρήση βασανιστηρίων, Γκουαντανάμο.

- Γενικότερα, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να στρέφεται ενάντια στο λαό και στις ελευθερίες του, δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα για μεγαλύτερη αστυνομοκρατία, ηλεκτρονική παρακολούθηση (κάμερες που θα παραμείνουν και μετά το πέρας των ...Ολυμπιακών Αγώνων), περιορισμό του δικαιώματος στη συνάθροιση κλπ.

- Είναι ανησυχητικά τα τυχόν ανταλλάγματα (οικονομικά, στρατιωτικά), τα οποία θα απαιτήσει το NATO από την Ελλάδα για την «ασφάλεια» που θα παρέχει.

- Η ΝΑΤΟική «ομπρέλα ασφαλείας» δε διαθέτει συνταγματικά και νομικά ερείσματα. Οι κυβερνώντες παραβιάζουν ευθέως το άρθρο 27 παρ., 2 του Συντάγματος, όταν χωρίς ειδικό νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή, επιτρέπουν σε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να εισέρχονται στο έδαφος της χώρας μας.

Εξάλλου, η Δημοκρατική Συσπείρωση δηλώνει αντίθετη στο γενικότερο κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται με την επιστράτευση τόσων και τέτοιων στρατιωτικών μέσων. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Κίνηση θεωρεί πως αποτελεί μέγιστη υποχρέωση του ελληνικού λαού, κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου, να αντισταθεί σε αυτές τις αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις. Χαρακτηρίζει χρέος του ελληνικού λαού, όλων των μαζικών φορέων του, τον αγώνα για την απόσυρση της ΝΑΤΟικής δήθεν «ομπρέλας ασφαλείας». Και καταλήγει: «Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι η εθνική κυριαρχία και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν παζαρεύονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ