Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δικάζονται στελέχη της ΚΝΕ

Κατηγορούνται γιατί... προπαγάνδιζαν το 26ο Φεστιβάλ «ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση της αστυνομίας, κάθονται σήμερα, Παρασκευή 19 Μάρτη, στο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, 3 στελέχη της ΚΝΕ στη Μεσσηνία, επειδή το 2000 έγραφαν συνθήματα σε τοίχους.

Τα στελέχη της ΚΝΕ είχαν συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας στις 24 Ιούλη του 2000 στην Κυπαρισσία, επειδή προπαγάνδιζαν το 26ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Η παραπομπή τους σε δίκη, επειδή έγραψαν «26ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή», έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στη Μεσσηνία, καθώς στο νομό είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο να διώκεται η πολιτική προπαγάνδα των κομμουνιστών και να μένει στο απυρόβλητο η δράση των άλλων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγους μήνες πριν, στις εθνικές εκλογές, η Κυπαρισσία είχε «βομβαρδιστεί» από συνθήματα και αφίσες του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη - ορισμένες απ' αυτές είχαν τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα της Κυπαρισσίας - χωρίς η τελευταία να έχει ενοχληθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ, ο γραμματέας Δημήτρης Οικονομάκος τόνισε πως «αυτή η δίωξη όπως και οι προηγούμενες, ειδικά σε όσους αντιστέκονται σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να μας φοβίσουν και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πολιτική μας δράση, δίνοντας το μήνυμα στη νεολαία πως συνεχίζουμε αγωνιστικά και σταθερά στο πλευρό της εργατικής τάξης και της νεολαίας». Στη συνέχεια κάλεσε τους φορείς της Μεσσηνίας να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τη νέα αυτή πολιτική δίωξη και ταυτόχρονα κάλεσε το λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας να εκδηλώσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους μπροστά στο δικαστήριο, σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ