Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δεν αμφισβητούμε τις κυβερνητικές επιλογές

Στήριξη της κυβέρνησης και της πολιτικής που θα αυτή θα εφαρμόσει, θα παρέχει το ΠΑΣΟΚ μέσα από την αντιπολιτευτική του τακτική. Αυτό απέδειξε περίτρανα χτες με την ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη χτεσινή του ομιλία στήριξε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υπογράμμισε ότι όσο η ΝΔ συνεχίζει να τις εφαρμόζει θα εισπράττει από το ΠΑΣΟΚ πλήρη στήριξη. «Οπου συμφωνούμε με επιλογές εθνικής σημασίας, προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον. Δε θα διστάσουμε να στηρίξουμε εποικοδομητικά τις σωστές αποφάσεις».., ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, προσφέροντας χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, όπως εξάλλου πρόσφερε και η ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ σαν αξιωματική αντιπολίτευση δε θα επιδιώξει να βάλει σοβαρά εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική.

Ο Γ. Παπανδρέου διαμήνυσε χτες στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να περιορίσουν την αντιπολιτευτική τους «δράση» σε... διαφωνίες σε δευτερεύοντα και διαδικαστικά ζητήματα, αφού όπως τόνισε: «Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύριο μέλημά μας θα είναι να ενώνουμε όλους τους Ελληνες απέναντι στα μεγάλα που αφορούν την ασφαλή πορεία της χώρας μας»...

Συνέχισε τη δημαγωγία

Βέβαια, από μια τέτοια ομιλία, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι ψεύτικες διακηρύξεις και η δημαγωγία. «Είμαστε Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Αυτή είναι η ταυτότητά μας», είπε ο Γ. Παπανδρέου και μάλιστα δε δίστασε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν υπερασπιστή των «λαϊκών και κοινωνικών κατακτήσεων». Θα υπερασπιστούμε ισχυρίστηκε: «Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες. Θα είμαστε παρόντες για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, για τη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου»...

Καθορίζοντας τους στόχους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πρώτος στόχος «είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής αντιπρότασης στη συντηρητική διακυβέρνηση» και δεύτερος στόχος σύμφωνα με τον ίδιο είναι «η επάνοδος στην εξουσία»... Αυτή ακριβώς η επάνοδος στην εξουσία, που είναι και μοναδικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, περιόρισε την κριτική του Γ. Παπανδρέου προς τη ΝΔ σε ανούσιους διαξιφισμούς για την «πρόοδο των Ολυμπιακών έργων», με τον ίδιο να υποστηρίζει: «Η πρακτική του μηδενισμού του έργου των προηγούμενων κυβερνήσεων "έχει κοντά πόδια"».

Εμφανίστηκε και... φιλειρηνιστής!

Ο Γ. Παπανδρέου χτες δε δίστασε να εμφανίσει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που πήραν ενεργό μέρος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σαν τις πλέον... φιλειρηνικές. «Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας πήραμε πρωτοβουλίες για την ειρήνη, με ειδική συνεργασία με τον Αραβικό Σύνδεσμο, για το Ιράκ, για τη Μέση Ανατολή, αλλά βεβαίως και πρωτοβουλίες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα μετά και κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσσοβο»... Αυτά ισχυρίστηκε χωρίς ίχνος ντροπής και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ στο Κυπριακό, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στη διχοτόμηση του νησιού, και δίνοντας συγχρόνως τα διαπιστευτήριά του στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που οδηγούν σ' αυτή τη... λύση, υποστήριξε: «Οσο η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες θετικές θα έχει την υποστήριξή μας, αν όμως αποφασίσει να αφήσει το Κυπριακό στον αυτόματο πιλότο, θα μας βρει τότε απέναντι».

Ο Γ. Παπανδρέου, επίσης, αναφερόμενος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε: «Πρώτοι εμείς διασφαλίσαμε την ασφάλειά τους. Πρώτοι εμείς θέλουμε την ασφαλή διεξαγωγή τους. Η συμβολή του κάθε συμμάχου, που μπορεί να βοηθήσει, είναι ευπρόσδεκτη»...

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε για αντιπρόεδρο της Βουλής τον Φ. Πετσάλνικο, ενώ όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «δε θα είναι κάποιος μόνιμος, αλλά θα αλλάζει ανάλογα με τα τρέχοντα ζητήματα». Επίσης ο ίδιος έθεσε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των Ευρωεκλογών τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ευάγ. Βενιζέλο, πρόταση την όποια ο ίδιος αποδέχτηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ