Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές

Με την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 7ης Μάρτη άρχισαν χθες οι εργασίες της Α` Συνόδου της Βουλής. Την πρώτη συνεδρίαση κήρυξε ο Α` αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Κ. Γείτονας και χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Με την έναρξη της πανηγυρικής συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν από τον Κ. Γείτονα επιστολές των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες γνωστοποιούσαν στο σώμα σε ποια εκλογική περιφέρεια προτιμούν να εκλεγούν, αφού είναι γνωστό ότι έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα σε δύο εκλογικές περιφέρειες. Ετσι, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής διάλεξε την Α` Θεσσαλονίκης από αυτήν των Δωδεκανήσων, ο Γ. Παπανδρέου την Α` Θεσσαλονίκης από αυτήν της Λάρισας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα τη Β` Αθηνών από αυτήν της Β` Πειραιά και ο Ν. Κωνσταντόπουλος την Α` Αθηνών από αυτήν της Α` Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Δήμας, αφού, όπως είναι γνωστό, αναλαμβάνει επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη θέση του στο Νομό Κορινθίας θα αναλάβει η πρώτη επιλαχούσα της ΝΔ Α. Κόρκα - Κώνστα.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για την εκλογή προέδρου, θέση για την οποία έχει προταθεί από τη ΝΔ η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, και των πέντε αντιπροέδρων (τρεις από τη ΝΔ και από ένας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ).

Το Σάββατο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η συζήτηση θα συνεχιστεί την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα δοθεί με ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ