Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επιτακτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, άραγε, οι κυβερνώντες για να αποσύρουν ΤΩΡΑ και όχι την επόμενη βδομάδα το ελληνικό τάγμα που βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο; Η ελληνική κυβέρνηση ή το ΝΑΤΟ είναι, που θα αποφασίσει ποιο είναι το συμφέρον της χώρας;

Γιατί είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως καμιά σχέση δεν έχει με τα ελληνικά συμφέροντα η παρουσία στρατιωτικής δύναμης σ' αυτήν την περιοχή και μάλιστα στην παρούσα συγκυρία. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτή η δύναμη είναι υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ.

Και, φυσικά, σε κανέναν δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη οι εκρηκτικές εξελίξεις στην περιοχή, αφού, τόσο η κατάσταση, όσο και οι αντιθέσεις ήταν γνωστές. Οπως γνωστό είναι και το ποιοι και γιατί επιδιώκουν τέτοιου είδους αποσταθεροποιήσεις...

Οσο για κάποιους, που υποστηρίζουν ότι η ελληνική παρουσία στο Κόσσοβο θα μας εντάξει στην πλευρά των ΝΑΤΟικών «νικητών», που έχουν εγκαθιδρύσει το δικό τους καθεστώς, μάλλον δε θέλουν να δουν τι συμβαίνει σε περιοχές με ανάλογες καταστάσεις.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι λαοί είναι οι μόνοι «χαμένοι» και εμείς εδώ δε θα αποτελέσουμε εξαίρεση.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ...αποκαταστήσει τους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με τους εργαζόμενους και, μάλιστα, το ανακοίνωσε και πάλι χτες, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Και, βέβαια, κάθε λογικός άνθρωπος σκέπτεται πώς είναι δυνατό να μην του ...ήρθε αυτή η ιδέα επί τόσα χρόνια που βρίσκονταν στην κυβέρνηση Σημίτη και τη γέννησε τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση.

Οσο για τις υποσχέσεις ...αγώνα σε κάθε προσπάθεια περικοπής ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, μάλλον μόνο μειδιάματα μπορούν να προκαλέσουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ