Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενοχλεί η μαθητική πρωτοβουλία για την ειρήνη

Ενα νέο κρούσμα αυταρχικής αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη δραστηριοποίηση των μαθητών για τη συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ το Σάββατο στις 20 Μάρτη στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Πιερής Δεσπότης, έκρινε πως η απόφαση του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι παράνομη, όπως επίσης παράνομη είναι και η συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιες δράσεις... Και έτσι απαγόρευσε την ανακοίνωση της απόφασης μέσα στο σχολείο.

Ο διευθυντής δεν περιορίστηκε απλώς στο να καταργήσει το θεσμοθετημένο αιρετό όργανο της μαθητικής κοινότητας, κρίνοντας παράνομες τις αποφάσεις του, αλλά επιτέθηκε και στα μέλη του 15μελούς θέτοντας υπό αίρεση ακόμη και το δικαίωμά τους να κρίνουν την ΕΕ και το ρόλο της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους πολέμους εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Εξάλλου τους απαγόρευσε να ασχολούνται με τα «πολιτικά», δηλώνοντας «εγώ σαν σχολείο δεν το επιτρέπω».

Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια του εν λόγω κυρίου να τρομοκρατήσει τους μαθητές, υπηρετώντας πιστά τις επιταγές των γαλαζοπράσινων εταίρων που θέλουν τη νεολαία υποταγμένη και συμβιβασμένη στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Θα πάρει απάντηση μέσα από τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, από τη συνέχιση του αγώνα των μαθητών για έναν ειρηνικό κόσμο και για ένα καλύτερο σχολείο σύγχρονο και δημοκρατικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ