Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι άλλη μια

Ομολογεί και κάτι ακόμη, όμως, ο Κ. Σημίτης. Γράφει συγκεκριμένα: «Στη διάρκεια της συμμετοχής μου για οκτώ χρόνια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχημάτισα μια ισχυρή πεποίθηση. Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση δε θέλουν να ασχολούνται με το Κυπριακό. Θεωρούν ότι η ένταξη της Κύπρου ήταν μια αναγκαία κίνηση, αλλά εκείνο που έγινε αρκεί με το παραπάνω».

Ωστε έτσι λοιπόν. Δεν ενδιαφέρονται οι «εταίροι» μας για το Κυπριακό. Δε νοιάζονται για το πρωτοφανές στον 21ο αιώνα φαινόμενο μιας ευρωπαϊκής χώρας - μέλους του ΟΗΕ και αυριανού μέλους της ΕΕ, της οποίας ένα μέρος βρίσκεται υπό ξένη στρατιωτική κατοχή. Και όσα αντίθετα βεβαίωνε, τόσα χρόνια, η απελθούσα κυβέρνηση τον ελληνικό λαό; Πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις. Αλλωστε, τις γνωρίζουμε πολύ καλά. Χρόνια τώρα το ΚΚΕ υποστηρίζει, ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους και μόνο. Ούτε για το διεθνές δίκαιο, ούτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα όσα λένε κατά καιρούς για λαϊκή κατανάλωση και μόνο. Ακόμη και το σημερινό, έντονο «ενδιαφέρον» τους -δηλαδή, για την επιβολή του «σχεδίου Ανάν»- οφείλεται στο γεγονός, πως το διαβόητο σχέδιο εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ