Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΔΑ
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν...

Την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχουν στο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ (εκλογικός συνδυασμός που στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο από το ΣΥΝ) στις ευρωεκλογές, γνωστοποίησαν με επιστολή τους προς τη Γραμματεία του συνδυασμού, οι Γ. Θεωνάς και Μ. Κωστόπουλος, εκ μέρους της ΚΕΔΑ, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή την καταρχήν αρνητική τους θέση για συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα τη θέσουν υπόψη του Κεντρικού Συμβουλίου της Κίνησής τους, που θα συνεδριάσει στα μέσα του Απρίλη, οπότε και θα δημοσιοποιήσουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Η ΚΕΔΑ εκτιμά, δηλώνοντας συγχρόνως πως αυτό επιβεβαιώνεται και από την εκλογική μάχη, πως «δεν έχουν οικοδομηθεί ακόμα εκείνες οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων που συμπορευόμαστε για αρκετά χρόνια τώρα και τελικά συγκροτήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ»! Παρακάτω τοποθετείται και στο ζήτημα που ανέκυψε, προκαλώντας έντονες αντεγκλήσεις, από τη μη τήρηση της δέσμευσης του ΣΥΝ για εκλογή του Γ. Μπανιά, λέγοντας πως «όλη η κουβέντα ότι οι σχέσεις αυτές εστιάζονται σε κάποια εκλογική έδρα, μας ευτελίζει όλους»! Σχολιάζεται ακόμα και η εικόνα που εξέπεμψε συνολικά το σχήμα για την οποία αναφέρουν: «Ο λόγος του ήταν θρυμματισμένος, αντιφατικός, έντονα αντίθετος ακόμα και στα ζητήματα που είχαν ομόφωνα συμφωνηθεί», γεγονός που «μεταφράστηκε σε άρνηση προς το σχήμα».

Στο τρίτο σημείο της επιστολής θέτουν - τώρα το κατάλαβαν αλήθεια; - το ζήτημα του αν υπάρχουν ή όχι οι προϋποθέσεις για συνεργασία. Ζήτημα το οποίο, θυμίζουμε, αποτέλεσε και αιχμή της πολεμικής εναντίον του ΚΚΕ προεκλογικά, η άποψη του οποίου, πως όχι μόνο δεν είναι δυνατή αλλά θα ήταν και πολλαπλά επιζήμια μια εκλογική συνεργασία κορυφών, με δεδομένες τις θέσεις των συγκεκριμένων κομμάτων και κινήσεων, στηλιτεύτηκε με μένος από την ηγεσία του ΣΥΝ.

Τέλος σημειώνουν πως σήμερα «για την ΚΕΔΑ δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα μας επέτρεπαν να συμμετάσχουμε στο σχήμα για τις ευρωεκλογές», ωστόσο διευκρινίζουν πως θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της πρωτοβουλίας για τη συσπείρωση της Αριστεράς διατηρώντας την αυτοτέλειά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις για την «Ελιά» (2014-03-13 00:00:00.0)
Συνεχείς τριβές και αντιπαραθέσεις (2009-08-06 00:00:00.0)
Πάνε κι έρχονται... (2004-05-20 00:00:00.0)
Σήμερα ίσως αποφασίσουν (2004-05-11 00:00:00.0)
Δύο μέρες εσωκομματική... «φαγούρα»! (2004-03-30 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Αθήνας - Πειραιά (2002-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ