Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Εναντίον του σχεδίου η ομογένεια της Αμερικής

Εναντίον του τελικού «σχεδίου Ανάν» τάσσονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και καλούν τον κυπριακό λαό να πει «όχι» στις 24 Απρίλη.

Οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν σε πανομογενειακή συγκέντρωση, που έγινε προχτές βράδυ στην Αστόρια.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν η Ελληνική και η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα.

Συμμετείχαν επίσης οι Ομοσπονδίες Ποντίων, Χιωτών, Βορειοηπειρωτών και Κρητών. Κατά τη συγκέντρωση εγκρίθηκαν ψηφίσματα, που θα σταλούν στον Πρόεδρο Μπους, σε γερουσιαστές και βουλευτές, με τα οποία εκφράζεται αντίθεση στο «σχέδιο Ανάν». Υιοθετήθηκαν επίσης προτάσεις για διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και τη μετάβαση αντιπροσωπείας της ομογένειας στην Κύπρο. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν φιλέλληνες γερουσιαστές και βουλευτές, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό για ένα «όχι» στο «σχέδιο Ανάν».

Ομιλητές έκαναν συγκρίσεις του προτεινόμενου Συντάγματος του «σχεδίου Ανάν» με αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και αναφέρθηκαν σε σημεία, τα οποία καθιστούν το σχέδιο μη λειτουργικό και βιώσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ