Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Φιλικά», από τον κ. Μπιράντ

Πολλοί κοσμοπολίτες του «Ναι» (όπως ο κ. Πάγκαλος για παράδειγμα) διακινούν τις θεωρίες τους πασπαλισμένες με ολίγον από αναφορές στα αποφθέγματα του φίλου τους, του Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλή Μπιράντ. Αφού λοιπόν παίρνουν τόσο πολύ τοις μετρητοίς τα λόγια του του κ. Μπιράντ, θα σας θυμίσουμε ένα άρθρο του εν λόγω δημοσιογράφου, που γράφτηκε ένα μήνα μετά την πρώτη παρουσίαση του σχεδίου Ανάν, τον Δεκέμβρη του 2002.

***

Ο τίτλος του άρθρου ήταν κάτι παραπάνω από εύγλωττος: «Η Τουρκία νίκησε στην Κύπρο», έγραφε ο κ. Μπιράντ και εξηγούσε:

«1) Το ψευδοκράτος νομιμοποιείται και γίνεται αποδεκτό ως συνιστόν κράτος. 2) Η Κυπριακή Δημοκρατία διαλύεται και εγκαθιδρύεται μια νέα Κύπρος όπου οι Τούρκοι θα λαμβάνουν μέρος στην κυβέρνηση σε ίση βάση (...). 4) Η Τουρκία συνεχίζει να εγγυάται τους Τουρκοκύπριους». Και ο κ. Μπιράντ, κατέληγε: «Εάν όλα αυτά δεν αποτελούν νίκη, τότε τι είναι; Το όραμα του κ. Ντενκτάς έχει εκπληρωθεί».

***

Αυτά έγραφε (και πράγματι έχει απόλυτο δίκιο) ο κ. Μπιράντ. Τα οποία, όμως, οι Ελληνες φίλοι του και συχνοί συνομιλητές του, οπαδοί κι αυτοί του «Ναι», όπως ο Τούρκος δημοσιογράφος, όταν τον μνημονεύουν για να «δικαιώσουν» τις απόψεις τους, δεν τα αναφέρουν. Γιατί;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ