Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο... γενικός και ο... ειδικός

Γρηγοριάδης Κώστας

«Μόνον αν αναποδογυρίσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης θα γλιτώσουμε από την παγίδα. Είμαστε κατά του ιμπεριαλισμού όχι έτσι - γενικά - αλλά γιατί είμαστε υπέρ της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της ειρηνικής συμβίωσης, της συνεργασίας των λαών, κατά της εκμετάλλευσης.

Αρα, αν οι τωρινές εξελίξεις ανοίγουν ένα παράθυρο, μια χαραμάδα συμβίωσης ειρηνικής στην Κύπρο, οφείλουμε να μην τις απορρίψουμε. Οφείλουμε να απομονώσουμε το "διαίρει και βασίλευε"».

Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια λέει το κύριο άρθρο της χτεσινής «Αυγής», κατηγορώντας το ΚΚΕ για «ψευδεπίγραφο αντιιμπεριαλισμό». Εμείς σημειώνουμε μόνο τα εξής: Πρώτον, το «σχέδιο Ανάν» δεν κατοχυρώνει την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Κύπρου. Αντίθετα, κατοχυρώνει τις «εγγυήτριες δυνάμεις» και το δικαίωμα «μονομερούς επέμβασής» τους, χώρια το «καπέλο» του Ανώτατου Δικαστηρίου και την παρουσία ξένων στρατευμάτων. Κατοχυρώνει, επίσης, το καθεστώς του κράτους εν κράτει των βρετανικών βάσεων. Δεύτερον, το «σχέδιο Ανάν» δεν οδηγεί στην επανένωση και δε δημιουργεί προϋποθέσεις ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αντίθετα, είναι βαθιά διχαστικό και διχοτομικό. Δημιουργεί δύο κυρίαρχα κράτη κι ένα πρωτοφανές κρατικό μόρφωμα, που μόνο κατ' επίφαση ονομάζεται ομοσπονδία, δημιουργώντας το πρόσφορο έδαφος, για νέες τριβές, εντάσεις και αδιέξοδα, όπως και για την άσκηση της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε».

Αυτός είναι ο «γενικός» και «ψευδεπίγραφος» - σύμφωνα με την «Αυγή» - αντιιμπεριαλισμός του ΚΚΕ... Ο... ειδικός της «Αυγής» συνοψίζεται στη λογική του ευρωμονόδρομου και το «ναι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ