Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΣΑ - ΣΦΕΑ 1967-1974
Εκδηλώσεις για την 21η Απρίλη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 συνδιοργανώνουν την 21η Απρίλη, Τετάρτη, ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (οδός Γενναδίου 8, 7ος όροφος), εκδήλωση με θέμα: ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-'74 Μιχάλης Βαρδάνης και θα μιλήσουν οι: Χριστόφορος Αργυρόπουλος, δικηγόρος, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Ελευθέριος Βερυβάκης, δικηγόρος, τέως υπουργός, Δημήτρης Καλτσώνης, δρ. Νομικής, Γ. Α. Μαγκάκης, καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως υπουργός και Δημήτριος Παξινός, πρόεδρος ΔΣΑ. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας, ενώ θα υπάρξουν και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

Προηγουμένως, το μεσημέρι της 21.4.2004, στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, θα κατατεθεί στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή και θα παρουσιαστεί το Ιστορικό Αρχείο του Αντιδικτατορικού Αγώνα 1967-1974.

Ανακοίνωση του ΣΦΕΑ

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, μαζί με τα εκατομμύρια των Ελλαδιτών, στον κυπριακό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή της για την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος στις 21 Απρίλη 1967, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967-1974. Ο ΣΦΕΑ ζητά, παράλληλα, να σταματήσει η προσπάθεια επηρεασμού της ελεύθερης βούλησης των Κυπρίων. Γιατί, ο κυρίαρχος κυπριακός λαός (που, ως γνωστόν, λέει μαζικά «όχι» στο σχέδιο ΑΝΑΝ) έχει αίσθηση της ιστορίας του.

Σχετικά ο ΣΦΕΑ 1967-'74 επισημαίνει πως οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που υπέθαλψαν, υποκίνησαν και στήριξαν το πραξικόπημα της στρατιωτικοφασιστικής Χούντας στις 21.4.1967, άνοιξαν την κερκόπορτα στον ΑΤΤΙΛΑ για να καταλάβει τη μισή Κύπρο. Αυτές οι δυνάμεις, μαζί με τους συμμάχους τους (Αγγλία, Ευρωπαϊκή Ενωση κ.ά.), σήμερα, μετέρχονται όλα τα μέσα εκβιασμών, απειλών υποσχέσεων και διαστρεβλώσεων προκειμένου να επηρεάσουν και να κατευθύνουν τον κυπριακό λαό στο επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα (δηλαδή στο διχοτομικό «Ναι»).

Τέλος, το μήνυμα του ΣΦΕΑ υπογραμμίζει πως η υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, των δημοκρατικών θεσμών και των Ατομικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, αποτελεί ύψιστο χρέος και έχει τίμημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ