Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Σε πολύ κρίσιμη καμπή η Κύπρος 37 χρόνια μετά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 21η Απρίλη 1967

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του αναφερόμενη στην 21η Απρίλη του 1967, ημέρα κατά την οποία εγκαθιδρύθηκε η στρατιωτικοφασιστική δικτατορία στην Ελλάδα, σημειώνει:

«Τριάντα εφτά χρόνια από το ξεκίνημα της δικτατορίας (1967-'74), το πιο μεγάλο θύμα της ίδιας και των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών, η Κύπρος, βρίσκεται και πάλι σε πολύ κρίσιμη καμπή. Οπως και τότε, έτσι και τώρα, είναι πιασμένη στο δόκανο του ιμπεριαλισμού, αμερικανικού και ευρωενωσιακού.

Τριάντα εφτά χρόνια είναι αρκετά για να βγουν χρήσιμα διδάγματα, όπως: Δίκαιη λύση για το Κυπριακό, σε όφελος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζόμενων δεν μπορεί να υπάρξει δίχως σύγκρουση με την ιμπεριαλιστική πολιτική. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υπάρξει σε συμμαχία με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί πάνω στο "σχέδιο Ανάν" με ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Υπογραμμίζει και πάλι ότι η αντίθεση στο "σχέδιο Ανάν" σημαίνει εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ (1977-'79) για μια Κύπρο ενιαία, ομόσπονδη, διζωνική, δικοινοτική, ανεξάρτητη, δίχως ξένα στρατεύματα και βάσεις, κοινή πατρίδα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, δίχως "εγγυητές και προστάτες"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ