Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Η ουσία του ΟΧΙ

Με τόσα κείμενα και με τόσα ντοκουμέντα πλέον, που αναλύουν σε βάθος την ουσία και τις επιδιώξεις του σχεδίου Ανάν, διαπιστώνουμε πια ξεκάθαρα και την κύρια αιτία της άγριας πίεσης για την υπερψήφισή του.

Με τόσα πολλά, καθημερινά, αδιάψευστα και τρομακτικά γεγονότα, συνειδητοποιούμε για ποιο λόγο, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, υπάρχει τέτοια τρομακτική πίεση και γίνονται τόσα ιλαροτραγικά τηλεφωνήματα από τα γεράκια του πλανητάρχη και από τον ίδιο προσωπικά.

Με τόσα παραδείγματα και τόσα άλλα, αμέτρητα, αποδεικτικά στοιχεία, βλέπουμε πια καθαρότατα ότι ο στόχος του σχεδίου Ανάν δεν είναι η λύση των προβλημάτων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Είναι η άρση του φοβερού αδιεξόδου των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή των ανθρωποφάγων μεγαλοσυμφερόντων τους και, ταυτόχρονα, η οριστική υποδούλωση και η απόλυτη εξάρτηση όχι μόνον της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αυτό το «ύπουλο» σχέδιο, θα δίνει κάθε δυνατότητα στις «εγγυήτριες» δυνάμεις να υπονομεύουν και να σαμποτάρουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια καλής συμβίωσής των δύο λαών, συντηρώντας, συστηματικά, την αιώνια αντιπαλότητά τους.

Το βροντερό ΟΧΙ μας, λοιπόν, στο παμπόνηρο σχέδιο Ανάν, έχει αυτό το βαθύτερο νόημα. Και γι' αυτό πρέπει να αποφεύγουμε να αναλύουμε τα θετικά και τα αρνητικά του, να επιδιώκουμε... αναβολές και να μιλάμε για υπερπατριώτες ή για προδότες.

Ολα αυτά, πρέπει επιτέλους να τα συνειδητοποιήσουμε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κάποιες «νόστιμες σάλτσες» για να καταπιούμε το κύριο «κρύο πιάτο»: Την απόλυτη εξάρτησή μας!

Ας μας αφήσουν λοιπόν ήσυχους. Αυτό σημαίνει το ΟΧΙ μας. Αυτή είναι η πρότασή μας, αυτό είναι το ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ.

Ας μας αφήσουν, Ελληνες και Τούρκους, μόνους και ήσυχους. Δε θέλουμε την «προστασία» τους.

Αρκετά μας «προστάτεψαν» οι ξένοι, διακόσια χρόνια τώρα τρώγοντας εμείς τις σάρκες μας κι αυτοί τα αγαθά μας. Χωρίς προστάτες και σχέδια και εξοπλισμούς και δάνεια και δώρα και ανάπτυξη και άλλα τέτοια, εμείς θα τα βρούμε, μόνοι μας, οι δύο λαοί. Μπορεί να... σκοτωθούμε για ένα διάστημα, κάποτε όμως, να είναι σίγουροι ότι, μόνοι μας, θα τα βρούμε.

Και θα κάνουμε το Αιγαίο έναν άγιο τόπο πλούτου και πολιτισμού. Φαίνεται όμως ότι αυτό ακριβώς δε θέλουν. Ισως γιατί το μόνο που θέλουν είναι η απόλυτη κυριαρχία του δικού τους πλούτου και του δικού τους πολιτισμού.

Και αναρωτιόμαστε: Ολοι οι υπερασπιστές του ΝΑΙ δεν τα βλέπουν όλα αυτά ή δεν τα καταλαβαίνουν; Εκτός κι αν είναι τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι με τις «εγγυήσεις» των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και της ΕΕ, όλα μπορούν να... διορθωθούν. Πότε όλοι αυτοί οι μεγάλοι «προστάτες» μάς διόρθωσαν κάτι; Αφού ξέρουμε πολύ καλά πια ότι οι ίδιοι, συνειδητά, ανάλογα με τα συμφέροντά τους, τα... στραβώνουν ή τα... ισιώνουν.

Βάζουμε το λύκο, δηλαδή, όπως λέει κι ο λαός μας, να φυλάει τα πρόβατα. Εκτός κι αν «προστασία» εννοούν τα διάφορα... φιλολογικά ψηφίσματά τους, τις ανεφάρμοστες αποφάσεις τους ή τα εκ των υστέρων... μνημόσυνά τους;

Οσοι ερμηνεύουν με αυτό τον τρόπο το ΝΑΙ τους, λυπάμαι, αλλά έτσι επιβεβαιώνουν την αφέλειά τους και δίνουν το δικαίωμα στους φανατικούς να τους θεωρούν όλους ύποπτους.


Του
Στέφανου ΛΗΝΑΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κούφιες» απειλές για τους ΕΒΕ (2012-06-07 00:00:00.0)
Τα λόγια ενός μελλοθάνατου (2008-06-15 00:00:00.0)
Το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν σας τιμά (2004-05-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-03-10 00:00:00.0)
Ενόψει... (2000-01-16 00:00:00.0)
Προς Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον (1999-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ