Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν σας τιμά

Ο Δημ. Φράγκος
Ο Δημ. Φράγκος
Στη συνέντευξη Τύπου το λόγο πήρε και ο Δημήτρης Φράγκος, πρώην νομάρχης Ανατολικής Αττικής, ο οποίος τόνισε τα παρακάτω:.

«Θα ήθελα κυρία Γενική Γραμματεύ, κυρίες και κύριοι, να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση αυτή. Να σας πω πως νιώθω πολύ τιμημένος που είμαι εδώ, μετά από 23 χρόνια κοινοβουλευτικής συνεχούς ζωής και 8 χρόνια Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είμαι πια ελεύθερος άνθρωπος, διότι δεν ανήκω πουθενά και ψηφίζω με συνείδηση.

Λόγω σεμνότητας δεν έχετε αναφέρει κάτι, το οποίο μπορεί να δώσει μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ. Πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Είναι η στάση σας στο θέμα του δημοψηφίσματος στην Κύπρο. Αυτό το εμφανίζετε εν μέρει στη σελίδα 14, όταν λέτε: "Κύπρος, ενιαία, ανεξάρτητη χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, ομόσπονδη κλπ. χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες". Αυτό που μας ετοίμαζαν ήταν πραγματικά ένα μόρφωμα προστασίας, με προστάτες τους Αμερικανούς και τους Αγγλους και υπέρ των συμφερόντων των Τούρκων.

Είστε το μόνο Κόμμα απ' αυτά που είστε στη Βουλή που αμέσως είπατε το ΟΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ σας τιμά. Ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί ότι δικάζει. Βεβαίως όταν ψηφίζουμε σε εκλογές βουλευτικές υπάρχει ο εκλογικός νόμος, υπάρχουν οι πελατειακές σχέσεις που παρασύρουν το λαό. Τώρα δεν πάμε για κυβέρνηση, πάμε για να δείξουμε τι πιστεύουμε. Την ελληνική τιμή τη σώσατε εσείς και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Και όταν ήρθε ο Γερμαναράς ο Φερχόιγκεν και είπε ότι με εξαπατήσατε, προφανώς δεν το είπε για τον Παπαδόπουλο, το είπε για αυτούς που πραγματικά τον εξαπάτησαν και ξέρουμε όλοι ποιοι τον εξαπάτησαν.

Θα ψηφίσει ο λαός τους απατεώνες; Διότι όλοι οι άλλοι είναι μέσα σ' αυτούς που εξαπάτησαν τον Φερχόιγκεν και σε αυτούς που είχαν κάνει αυτή τη συμφωνία. Να πουλήσουν τον ελληνισμό της Κύπρου. Εσείς τον στηρίξατε, γι' αυτό ο λαός είναι ο δικαστής. Δε θα δικάσει για να βγάλει κακούργημα ή πλημμέλημα. Θα δικάσει με την ψήφο του και είναι η μόνη ευκαιρία που του δίνεται να πάρει ένα τρομερά μεγάλο ποσοστό το ΚΚΕ αυτή τη φορά. Σας ευχαριστώ θερμά».

«Κι εγώ σας ευχαριστώ», απάντησε η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε: «Δυστυχώς το Κυπριακό λογοδόθηκε από το 1999. Και μάλιστα πριν καν υπάρξει το σχέδιο Ανάν. Γιατί, εν πάση περιπτώσει, μπορείς να είσαι και συμβιβαστικός πάνω σε ένα σχέδιο που γνωρίζεις. Λογοδόθηκε πριν καν ο Κ. Ανάν φτιάξει το σχέδιο. Φαντάζομαι μια πολύ γενική ιδέα. Θα τους είπε είναι στην ιδέα της Ομοσπονδίας, που δεν ήταν, και συμφώνησαν. Οπωσδήποτε είχε κλείσει, όπως έχει κλείσει και το Αιγαίο. Είναι καθαρό αυτό. Εξ ου και το καλό κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ