Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι... διαχειριστές

Η συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, είχε στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού

Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο λόγος, για την προσπάθεια των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να αξιοποιήσουν (αυτή τη φορά από διαφορετικό πόστο ο καθένας) τα όποια προβλήματα των δημοσίων οικονομικών, για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και την ενίσχυση του δικομματισμού.

Το στόχο αυτό εξυπηρετούν οι όποιες διαφωνίες και «κορόνες» για τα ποσοστά και τις στατιστικές, την ύπαρξη ή όχι σκανδάλων, ελλειμμάτων και χρεών, τις μεν ή τις δε μορφές διαχείρισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου, που χτες έγιναν πρωτοσέλιδοι τίτλοι σε αρκετές εφημερίδες. Και, ταυτόχρονα, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ευρωεκλογές. Γι' αυτό και ο Κ. Καραμανλής κρατά «κλειστά» ακόμη τα χαρτιά των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που επεξεργάζονται ήδη τα επιτελεία της κυβέρνησης. Κι όλ' αυτά, ενώ:

Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να βιώνουν την πολιτική ομηρία.

Το ποσοστό ανεργίας παραμένει στο ύψος του και η κυβέρνηση «προσφέρει» κάποιες... μισές δουλιές, με... μισό μεροκάματο για... μισή ζωή.

Οι («τυχεροί») συνταξιούχοι και μισθωτοί, αναγκάζονται να τα φέρουν βόλτα με τους ίδιους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις πείνας, αφού η... μεγάλη χτεσινή επιτυχία της ΓΣΕΕ, θα τους δώσει «αύξηση» ενός (1) ευρώ τη μέρα(!) και οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης (καύσιμα, είδη διατροφής κλπ) καλπάζουν στα ύψη.

Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, που βιώνουν τις συνέπειες της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, ακούνε -έκπληκτοι- ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναφέρει τα φορομπηχτικά «αντικειμενικά» κριτήρια.

Στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που προσπαθούν να αποδείξουν ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος διαχειριστής, μιας οικονομικής πολιτικής που υποτάσσει τα πάντα στην προστασία και ενίσχυση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να αντισταθούν «εδώ και τώρα» γιατί μετά τις ευρωεκλογές και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έρθουν νέα μέτρα λιτότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ