Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Εγκαίνια» προεκλογικής εκστρατείας

Με περιοδεία σε δημοτικό σχολείο της Ελευσίνας εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές ο Κ. Καραμανλής, ενώ υποδέχεται με κάθε επισημότητα τον Αντ. Σαμαρά, μετά την απόφαση του τελευταίου για την τυπική διάλυση της ΠΟΛΑΝ.

Συνεχίζοντας τη δοκιμασμένη συνταγή της δημιουργίας «φιλολαϊκής εικόνας», μέσω «τηλεοπτικών» επισκέψεων σε χώρους δουλιάς και γειτονιές, ο Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε χτες το μεσημέρι το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας. Εντελώς «συμπτωματικά», η επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου επιλέχτηκε, μέσω του περιοδικού «Κ» της «Καθημερινής» του Αρ. Αλαφούζου, της ναυαρχίδας δηλαδή της συντηρητικής παράταξης. «Ο πρωθυπουργός διάβασε, πριν από λίγες ημέρες, επιστολές μαθητών από αυτό το σχολείο, οι οποίες είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Κ" της Καθημερινής και απευθύνονταν στον ίδιο, αναφορικά με πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό», διευκρίνισε αργότερα ο Θ. Ρουσόπουλος, συμπληρώνοντας ότι ο Κ. Καραμανλής «θεώρησε σκόπιμο να επισκεφθεί το σχολείο και να συζητήσει από κοντά με τους μαθητές τα θέματα που έθεσαν στις επιστολές τους».

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής μετά την επίσκεψη, συνοδεία πάντα των καναλιών, δήλωσε ότι συζήτησε με τα παιδιά όλα τα προβλήματα που τα απασχολούν στο σχολείο, στο σπίτι και τη γειτονιά και διαπίστωσε «από πρώτο χέρι, ότι τα παιδιά είναι ενημερωμένα, είναι ευαισθητοποιημένα, έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, κρίνουν, έχουν όραμα, διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο».

Το απόγευμα ο Κ. Καραμανλής είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, τον Γ. Βαρβιτσιώτη. Ο προοριζόμενος για δεύτερος στη σειρά Αντ. Σαμαράς έβαλε χθες «λουκέτο» στο κόμμα του, προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή του. «Απόψε δεν ακυρώνουμε τα όνειρά μας, αντίθετα τους δίνουμε μια νέα αισιόδοξη προοπτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ. Την απόφασή του χαιρέτισε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, δηλώνοντας ότι αποτελεί «κίνηση ευθύνης και προοπτικής». Πάντως, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από την επιστροφή του Κ. Καραμανλή από τις ΗΠΑ στα τέλη της άλλης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ