Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στις «πολιτιστικές» πρωτοβουλίες των ΗΠΑ

Ανακοίνωση της Β/Α Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Την ίδρυση και λειτουργία του «Αμερικανο - Ελληνικού Κέντρου Τεχνών» (οδός Γαρυττού 53) στο Χαλάνδρι, με επίτιμο πρόεδρο τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής η Αχτιδική Επιτροπή των Βορειοανατολικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πίσω από τις παραστάσεις και συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν σήμερα, «επιδίωξη είναι να αμβλυνθεί το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του λαού μας, να εξωραϊστεί η αμερικάνικη πολιτική». Και συνεχίζει: «Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως ανάλογες "πρωτοβουλίες" παίρνονται και σε άλλα μέρη της χώρας. Την πολιτική των ΗΠΑ την ξέρουμε καλά. Είναι αυτή που ευθύνεται για τα εγκλήματα και τους χιλιάδες νεκρούς στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν... μακρύς ο κατάλογος... Τον "πολιτισμό" και την "ευαισθησία" τους, τις γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Τα ζούμε αυτές τις μέρες με τα απάνθρωπα βασανιστήρια στους Ιρακινούς αιχμαλώτους που είδαν τη δημοσιότητα. Τα ίδια και χειρότερα κάνουν στο Γκουαντάναμο, σε δεκάδες άλλες γωνιές του πλανήτη. Με τον πιο ωμό τρόπο ομολογούν ότι κάνουν σχέδια για την ανατροπή της σοσιαλιστικής Κούβας, της ΛΔ Κορέας, της Συρίας κλπ.».

Η ανακοίνωση καταλήγει με το κάλεσμα του ΚΚΕ, στο λαό και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να ξεσηκωθούν, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να μην επιτρέψουν να μετατραπεί η περιοχή σε κέντρο διαφήμισης των ιμπεριαλιστών. Να διατρανώσουν ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι και ότι ο «πολιτισμός» τους είναι βάρβαρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ