Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Να φύγουν οι Αμερικανοί και όλα τα ξένα στρατεύματα από το Ιράκ

ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΛΦΑ): Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αγριότητας τόσο των αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής κατά Ιρακινών αλλά και εξτρεμιστικών οργανώσεων - να τις αποκαλέσουμε έτσι - κατά Αμερικανών. Θα ήθελα το δικό σας σχόλια για όλα αυτά όσα συμβαίνουν.

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δυστυχώς, πρωτοφανείς δεν είναι οι αγριότητες, διότι και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο έχουμε δει και τέτοια και χειρότερα. Το λέω αυτό, όχι για τίποτε άλλο, όχι για να συνηθίσουμε σ' αυτό το γεγονός, αλλά ακούω μερικούς που λένε, πρωτοφανής αγριότητα, στην Ελλάδα. Εχουν γίνει στην Ελλάδα σημεία και τέρατα σε πολιτικούς κρατούμενους κλπ. και βιασμοί και ό,τι θέλεις. Να μη λέμε τώρα ότι είμαστε όλοι αθώοι...

Πρέπει να ανεβάσουμε την καταδίκη, αλλά εμείς λέμε και ένα άλλο. Μήπως είναι ευκαιρία να δυναμώσει το κίνημα, για να φύγουν οι Αμερικανοί από το Ιράκ; Εμείς δε ζητάμε μια αμερικανική κατοχή, με όρους ευρωπαϊκής ή αμερικάνικης ευγένειας. Η κατοχή φέρνει αυτά τα πράγματα. Η κατοχή φέρνει την αντίσταση. Ο κατακτητής, πρέπει να πλήξει κάθε ίχνος ανθρώπινης, ας πούμε, υπόστασης.

Το θέμα είναι να φύγουν οι Αμερικανοί, να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα. Μέχρι και χώρες, που πρώτη φορά ακούγαμε, έχουν στείλει στρατεύματα.

Αυτό είναι το ζήτημα και εμείς εκεί επικρίνουμε και την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση που έπρεπε να βγουν και να πουν: Εξω από το Ιράκ, σηκωθείτε και φύγετε. Οι στρατοί κατοχής να φύγουν. Αυτό πρέπει να ανεβάσουμε. Αυτός ο νομικός πολιτισμός, που ακούμε κάθε μέρα, έχει γίνει ένα κενό γράμμα! Πολιτικός πολιτισμός, νομικός πολιτισμός... Αλλά παρακαλούμε να έρθει ο Μπους να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα και αν δεν μπορεί να έρθει, ας έρθει και ο μπαμπάς Μπους, μας ικανοποιεί!

Και την ίδια ώρα που κάνουν αυτά τα βασανιστήρια παίρνουν νέα μέτρα κατά της Κούβας, οικονομικά και μέτρα ανατροπής του Κάστρο. Αλλά βέβαια, αφού γινόταν λόγος τόσα χρόνια ότι η αμερικανική επέμβαση γίνεται για να φύγει ο Σαντάμ Χουσεΐν, τώρα όλα αυτά γίνονται, γιατί φταίει ο Κάστρο!

Αν δεν ξεσηκωθούν και οι πέτρες απέναντι σε αυτά τα ζητήματα, τι να πούμε; Σήμερα μέτρα κατά της Συρίας. Μόνο θα μαζεύουμε υπογραφές; Να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ή να βγαίνουμε στο βήμα της Βουλής και να κλαίμε γι' αυτά; Κάτι πρέπει να κάνουμε, κάτι μαζικό, μαχητικό, αφυπνιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ