Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΡΙΖΑ
Τη Δευτέρα τα νεότερα

Συνεχίστηκαν και χτες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ, αυτή τη φορά, του Συνασπισμού και της ΑΚΟΑ, για κοινή εκλογική κάθοδο στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΚΟΑ φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση του Συνασπισμού, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ, δηλαδή να προτείνουν οι λοιπές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ποιον επιθυμούν να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και να ακολουθούν εναλλάξ υποψήφιοι του ΣΥΝ και των υπολοίπων δυνάμεων.

Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί και στις συνιστώσες που είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία και το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΕΔΑ και Ενεργοί Πολίτες), ενώ από τη δική τους απάντηση θα κριθεί και η στάση της ΔΕΑ, που επίσης είχε αποχωρήσει, όπως τουλάχιστον φέρεται να δήλωσε. Ο Συνασπισμός πάντως επισημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις θα λήξουν οριστικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζουμε πως η όλη συζήτηση επικεντρώνεται στις θέσεις του ψηφοδελτίου και στο ποιοι θα τις καταλάβουν, ενώ η συζήτηση επί του πολιτικού πλαισίου που θα έπρεπε να προηγηθεί, περιμένει τη σειρά της, άγνωστο βέβαια αν θα έρθει ποτέ.

Στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος απέστειλε χτες στα ΜΜΕ μια δήλωση με την οποία καταφέρεται εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΝ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δε θέλησε τη συνεργασία και τη συγκρότηση της μεγάλης παράταξης της Αριστεράς. «Μερικοί - αναφέρει - υποστηρίζουν ότι η στάση της καθορίζεται επειδή άλλαξαν οι συσχετισμοί στο εσωκομματικό πεδίο κι αυτό τους δημιούργησε προβλήματα, που για να τα λύσουν έπρεπε να "παίξουν" με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και "έπαιξαν"».

Ο Μ. Γλέζος κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΝ ότι στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα παραβίασε κατάφωρα την αρχή της ισοτιμίας και με ηγεμονικό τρόπο επέβαλε τις απόψεις της και πως το ίδιο επιμένει να κάνει και τώρα. «Ομως - καταλήγει - η ανοχή έχει κι αυτή τα όριά της. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Να μη ρίχνουν ευθύνες στις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Η συνεργασία βασίζεται σε αρχές τις οποίες κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ