Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ετοιμοι για το «όχι»

Το Κυπριακό, καθώς και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου χτες, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα πρέπει η επόμενη μέρα των δημοψηφισμάτων για το σχέδιο Ανάν να μας βρει ενωμένους.

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η Ελλάδα θεωρεί πως, υπερασπιζόμενη την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, προσφέρει υπηρεσίες και στο Κυπριακό, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η διαφαινόμενη ικανοποίηση των αιτημάτων του ΑΚΕΛ σχετικά με τις εγγυήσεις για την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν.

Οπως εκτιμήθηκε, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει μια μικρή μεταστροφή του κλίματος στην Κύπρο υπέρ του «ναι». Εντούτοις, η κυβέρνηση φέρεται να εκτιμά ότι η αναστροφή αυτή του κλίματος δε θα οδηγήσει και στην αναστροφή του τελικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ