Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΟΥΠΑ

ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ: «Ο πρώην πρωθυπουργός (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) φέρεται να πιστεύει πως η ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος άρχισε να αποδυναμώνεται από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αποφάσισε να μην παρατείνει τη θητεία του στο προεδρικό αξίωμα και προχώρησε σε εκλογές, από τις οποίες νικητής αναδείχθηκε ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος» (σχόλιο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ: «Πριν από το δημοψήφισμα, στην Κυπριακή Δημοκρατία στήθηκε ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης, λειτούργησε ένα είδος αστυνομικού κράτους, και οι Ελληνοκύπριοι απειλήθηκαν με ύπουλο τρόπο, προκειμένου να καταψηφίσουν το Σχέδιο Ανάν. Η... αποκάλυψη ανήκει στον πρώην Πρόεδρο της Κύπρου Γιώργο Βασιλείου, ο οποίος έκανε και τις σχετικές δηλώσεις στην ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα". (Σημείωση: τα ίδια περίπου είπε χθες και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ)» (η επισήμανση από τον Χρήστο Οικονόμου στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο ΠΟΘΟΣ: «Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως εξαιτίας της αρνητικής ψήφου της στο δημοψήφισμα, η ελληνοκυπριακή πλευρά απώλεσε το δικαίωμα να ομιλεί εξ ονόματος και των Τουρκοκυπρίων» (άρθρο FT/«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΤΟ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ ΟΧΙ: «Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι τελείως ανάρμοστο για μια χώρα η οποία θέλει να έχει καλή θέση μέσα στην ΕΕ» (ο γνωστός από τα παλιά Τομ Γουέστον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ρεπορτάζ του Δ. Γ. Απόκη στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ