Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
«Ξαναχτύπησε» ο Κ. Μητσοτάκης

«Λάθος», που πρέπει να διορθωθεί επειγόντως, θεωρεί το συντριπτικό ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων ο Κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας την αήθη επίθεση κατά του Κύπριου προέδρου.

«Το ταχύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη», είπε μιλώντας χτες το βράδυ στο δελτίο του «Αλφα», διευκρινίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με νέο δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του χρόνου που θα βγάλει ΝΑΙ στο «σχέδιο Ανάν». «Αλλιώς, προέβλεψε, πάμε σε περιπέτεια και βάζουμε σε περιπέτεια και την ΕΕ».

Στην κατεύθυνση αυτή υποστήριξε ότι «το ΑΚΕΛ είναι η μόνη ελπίδα», γιατί δεν απορρίπτει «το σχέδιο Ανάν», ενώ κάλεσε τον Τ. Παπαδόπουλο «να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι θέλει». «Θέλει ή δε θέλει δικοινοτική - διζωνική ομοσπονδία», αναρωτήθηκε δήθεν αφελώς.

Εκτίμησε ότι από τις τελευταίες εξελίξεις η τουρκική πλευρά είναι κερδισμένη, προεξόφλησε ότι θα υπάρξει άρση του εμπάργκο στο ψευδοκράτος και η ντε φάκτο διχοτόμηση θα γίνει ντε γιούρε. «Φωτογραφίζοντας» τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, είπε ότι «εμείς είμαστε αμήχανοι, ανήσυχοι και μετανιωμένοι εν πολλοίς». Χαιρέτισε τη θέση της κυβέρνησης για αποσύνδεση των Ελληνοτουρκικών από το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η θέση αυτή δεν αλλάζει... Ταυτόχρονα υπέδειξε στην κυβέρνηση να αναλάβει να πείσει την Τουρκία να λυθεί καλύτερα το πρόβλημα των εγγυήσεων, ώστε να διευκολυνθεί η υπερψήφιση του «σχεδίου Ανάν».

Επιχειρώντας να «ερμηνεύσει» το συντριπτικό ποσοστό του ΟΧΙ, έμμεσα πλην σαφώς, υιοθέτησε τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον περί χειραγώγησης των Ελληνοκυπρίων, λέγοντας ότι «το ποσοστό οφείλεται στην προετοιμασία» που έγινε το προηγούμενο διάστημα από την κυπριακή κυβέρνηση. Μάλιστα χαρακτήρισε «ατύχημα» ότι εκλέχτηκε ο Τ. Παπαδόπουλος. «Αν είχαμε τον κ. Κληρίδη δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το Κυπριακό θα είχε λυθεί», αποφάνθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ